Szent István Napok újdonságokkal

Szent István Napok újdonságokkal

- Kategória: Hírek

Idén két napon át tart majd és új helyszínen várja az érdeklődőket a Szent István Napok Mosonmagyaróváron. A rendezvény részleteiről dr. Árvay István polgármester és Csiszár Péter, a Flesch Károly Nonprofit Kft. ügyvezetője sajtótájékoztató keretében számolt be csütörtökön.

Dr. Árvay István elmondta: a járványhelyzet miatt sokáig kétséges volt, hogy meg tudják-e tartani idén ezt a városi nagyrendezvényt. Az enyhítéseket követően úgy döntöttek, ebben az évben is lesznek Szent István Napok, ám a korábbi évekhez képest számos változtatásra volt szükség. A jelenleg hatályos járványügyi intézkedéseket figyelembe véve szervezik a rendezvényt. A legfőbb újdonság a fesztivál helyszíne. Ezúttal a vár környékén, illetve a Magyar utcán tartják a programokat. A koncertek helyszínéül azért esett a választás a várárokra, mert itt tudják a jelenlegi szabályoknak megfelelően korlátozott létszámmal és ellenőrzött beléptetéssel megtartani a fesztivált. Ez egyben azt is jelenti, hogy a nagykoncertekre belépőjegyet kell majd váltani, és a jelen állás szerint a védettségi igazolvány is kötelező lesz. Ezzel együtt számos ingyenes és védettséghez nem kötött program is várja majd az érdeklődőket a fesztivál két napján, augusztus 20-án és 21-én.

Csiszár Péter, a Flesch Károly Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte: a járványhelyzet miatt idén kisebb volumenű lesz a Szent István Napok, mint azt az előző években megszokhattuk. Ennek ellenére igyekeznek megtartani a korábbi magas színvonalat. A két nap során számos színes program várja majd a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Augusztus 20-án délelőtt és kora délután a Magyar utcán, majd a várnegyedben várják az érdeklődőket. Lesz Mesterségek utcája, elkészül a Szigetköz legnagyobb halászléje, Gyerkőckatlan, Gasztroplacc, valamint számos fellépő színesíti a programot. Másnap ismét a vár környékére várják az érdeklődőket gyermekprogramokkal. A kétnapos rendezvény nagykoncertjeire belépőjegyet kell váltani. Az ügyvezető kiemelte: igyekeztek olyan árkategóriát kialakítani, ami nem terheli meg nagymértékben a családok pénztárcáját. Egy átlagos koncertjegy áráért négy koncertet kapnak, akik jegyet vásárolnak. Elővételben augusztus 2-ig 3900 forint, azután pedig 4900 forint a jegy, amivel a Cimbaliband és Danics Dóra, Majka & Curtis, Palya Bea és zenekara, valamint Rúzsa Magdi nagykoncertjén vehetnek részt. Jegyeket jövő héttől elővételben a tixa.hu oldalon, illetve a Flesch Központ jegypénztárában, valamint a Tourinform irodában lehet váltani. Tíz év alatti gyermekek számára ingyenesek a koncertek.

Természetesen idén sem marad el az augusztus 20-i tűzijáték. Ezúttal különleges helyszínen, a vár fölé lövik majd fel a rakétákat, egyedülálló látványt nyújtva ezzel.

A rendezvényről részletes információt a www.szentistvanfeszt.hu oldalon találnak.

 

Ez is érdekelhet...

Makett kiállítással indul a szezon – Idén ismét Mosonban tartják a Szent István Napokat

„Indul a szezon – Tavaszt várva, nyárra készülve…”