Mosonmagyaróváron is szól már a Magyar Katolikus Rádió

Mosonmagyaróváron is szól már a Magyar Katolikus Rádió

- Kategória: Hírek

A közelmúltban több frekvenciapályázaton is nyertesként hirdette ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a Magyar Katolikus Rádiót, így Mosonmagyaróváron is ahol a csatorna 99,7 MHz-en hallató mostantól. Ennek részleteiről szerdán sajtótájékoztató keretében számolt be a város és a rádió vezetése.

A mosonmagyaróvárival huszonötre emelte az aktív, földfelszíni frekvenciáinak számát a Magyar Katolikus Rádió. – emelte ki a sajtótájékoztatón dr. Radetzky András, a Magyar Katolikus Rádió vezérigazgató-helyettese. Mint mondta: a rádiót 2004-ben alapította a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia. A csatorna azonban mégsem nevezhető csupán vallási rádiónak, sokkal inkább közszolgálati feladatot lát el. A Magyar Katolikus Rádió szándéka, hogy műsorainak minden eleme a közt, vagy az egyház társadalmi tanításának kifejezésével élve a közjót szolgálja.

A rádió jelenleg már több mint huszonkét analóg FM frekvencián hallható, mintegy 3,5 millió embert ér el, napi hallgatottsága meghaladja 170 ezret. Legnépszerűbb műsorai már podcast is elérhetők. Népszerű a rádió mobiltelefon alkalmazása is, több ezer ember már ezen keresztül hallgatja a műsoraikat. – tette hozzá a vezérigazgató-helyettes.

Dr. Árvay István polgármester örömét fejezte ki, hogy a rádió már Mosonmagyaróváron is elérhető. Mint mondta a városvezetés küldetéstudata megegyezik azzal, amit a rádió is képvisel, így a jövőben is biztosított az együttműködés az önkormányzat részéről.

A eseményen Szikora József, a Magyar Katolikus Rádió főszerkesztője az adó műsorstruktúráról beszélt. Kiemelte: közfeladatot látnak el, így az élet minden terültét lefedik műsoraik. Napközben foglalkoznak az aktuális eseményekkel, emelet pedig számos tematikus magazin műsorral is jelentkeznek. Ezzel együtt természetesen az egyházi témák is folyamatosan terítékre kerülnek a műsorstruktúrában.

A Magyar Katolikus Rádió Mosonmagyaróváron és környezetében a 99,7 MHz-en fogható, de online is hallgatható.

 

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az