Élőlánccal álltak ki a kórházért

Élőlánccal álltak ki a kórházért

- Kategória: Hírek

Mintegy kétszáz ötven ember élőlánccal állt ki a mosonmagyaróvári Karolina Kórházért vasárnap délután Mosonmagyaróváron.

Mint ismeretes, a koronavírus járvány miatt korábban ideiglenesen megszüntették a szülészeti és nőgyógyászati ellátást a mosonmagyaróvári kórházban. Júniustól pedig hétköznapokon csak este nyolc óráig működik a traumatológiai sürgősségi ellátás az intézményben. Ezek a változtatások nagymértékű felháborodást váltottak ki a városban és a környező településen élők körében.

Dr. Nagy István, a térség országgyűlési képviselője a minap arról tájékoztatta portálunkat, hogy napokon belül visszaáll a korábbi ellátás a Karolina Kórházban.  Ez ügyben több tárgyalást is folyatott a megyei kórház főigazgatóval, az Emberi Erőforrás Minisztériumának vezetőjével, valamint az ágazatot irányító államtitkárral. Hangsúlyozta: szeretne mindenkit biztosítani arról, hogy a mosonmagyaróvári kórház működése biztos a jövőben is.

A Karolina további biztos működése érdekében gyűlt össze vasárnap délután mintegy kétszázötven ember, akik az intézmény körül élőláncot alkotva hívták fel a figyelmet a kórház fontosságára a térségben élők egészségügyi ellátásának biztosítása érdekében.

 

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az