Folytatódik a tanuszoda építése

Folytatódik a tanuszoda építése

- Kategória: Hírek, Közélet

Heteken belül folytatódhat a tanuszoda építése Mosonmagyaróváron. Ehhez a kormány 765 milliós forintos többletforrást szavazott meg legutóbbi ülésén. Mindezt dr. Árvay István polgármester és dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője jelentette be pénteken.

Amint arról korábban portálunkon is beszámoltunk, a néhány éve indított állami tanuszoda építési program célkitűzése, hogy Magyarországon minden gyermek tanuljon meg úszni legkésőbb az általános iskola alsó tagozatában. Ehhez létesítményekre is szükség van, aminek jegyében már évek óta tart ez program országszerte. Ennek eredményeként gazdagodhat Mosonmagyaróvár is egy tanuszodával.

Az eredeti tervek szerint a tanuszoda már néhány éve elkészült volna. Az ehhez szükséges 3200 négyzetméteres ingatlant az önkormányzat már korábban kialakította és átadta az államnak. Az uszodában egy tíz és egy huszonöt métereses medencét hoznak majd létre.

A Fácános utcában lévő munkaterület átadására még 2020. év végén került sor. Az eredeti tervek szerint 2022. március végére el kellett volna elkészülnie az uszodának. A beruházás kivitelezését azonban átírta és hátráltatta, hogy az építőanyag árak és egyéb költségek az elmúlt években igencsak megdrágultak. A lényegesen megnövekedett költségek miatt a kivitelező nem tudta vállalni az eredeti áron a tanuszoda megépítését. Emiatt tavaly leállt az építkezés. A kivitelezés negyven százalékban készült el. A beruházás befejezéséhez újabb közbeszerzési eljárást írtak ki, aminek eredményeként a minap kiválasztották a nyertes kivitelezőt. A befejezéshez az állam 765 millió forintos többletforrást biztosított.

A pénteki sajtótájékoztatón dr. Árvay István kiemelte: fontos volt a város számára, hogy ez a beruházás megvalósuljon. Ezért is biztosította Mosonmagyaróvár a szükséges ingatlant. Bíznak abban, hogy a beruházás az elkövetkezendő hetekben újra megindul és rövidesen meg is valósul. Erre jó esély van, hiszen a kormány döntött az építkezés folytatásáról és biztosította az ehhez szükséges forrást is.

Dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője hozzátette: a legutóbbi kormányülésen határoztak arról, hogy 765 millió forintos többletforrást biztosít az állam a tanuszoda felépítéséhez. A kiírt közbeszerzési pályázatra több mint húszan jelentkeztek, majd végül három érvényes ajánlattevő maradt. Közülük választották ki a nyertes pályázót. A céggel a tervek szerint a következő héten megkötik a szerződést, majd megindulhat a kivitelezés. Várhatóan a jövő év nyarára elkészül a létesítmény.

Ez is érdekelhet...

Felújítják a hidat

Felújítja a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. a Tímár