Újabb több milliós támogatás a mentőállomásnak

Újabb több milliós támogatás a mentőállomásnak

- Kategória: Hírek, Közélet

Mintegy 4,5 millió forintnyi összegben támogatta két helyi cég a Mosonmagyaróvári Mentőállomás fejlesztését, felújítását a közelmúltban. A segítség ezúttal is a Szent Kristóf Mosonmagyaróvár és Kistérsége Közhasznú Mentőalapítványon keresztül érkezett a mentőkhöz. Az alapítványnak és a támogatóknak köszönhetően több tízmillió forintból fejleszthették az elmúlt közel tizenöt évben a mentőállomást és az eszközparkot.

Országosan is kiemelkedő a mosonmagyaróvári mentőautók eszközeinek felszereltsége köszönhetően a Szent Kristóf Mosonmagyaróvár és Kistérsége Közhasznú Mentőalapítvány tevékenységének. A szervezet célja, hogy tevékenységükkel a kistérségekben élők gyorsabb és szakszerűbb ellátását segítsék, illetve javítsák a mentők munkakörülményeit. Az elmúlt közel tizenöt év alatt a támogatóknak köszönhetően több tízmillió forintból fejlesztették a mentőállomást és az eszközöket. Így történt ez most is, amikor két helyi vállalkozásnak köszönhetően további közel 4,5 millió forintból sikerült fejleszteni az állomást.

Ezúttal a Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. 4 millió forint értékű munkával kifestette és részben tapétázta a mentőállomás épületének mindkét szintjét, a Rózsa Bútorház pedig félmillió forint értékben ajánlott fel az étkező, társalgó helyiségbe asztalt és székeket, valamint a folyosóra egy üveges vitrint, ahol a mentőállomás emlékeit őrzik majd. – tudtuk meg Medvácz Pétertől, az alapítvány munkatársától.

A felújítás, fejlesztés átadásakor Zolnai Szabolcs, a Mosonmagyaróvári Mentőállomás vezetője megköszönte a támogatók segítségét. Mint mondta: a felajánlóknak és az alapítványnak köszönhetően évről évre sokat fejlődhet a mentőállomás, ezzel kollégáik munkakörülményei is. Nagyon fontos ez, hiszen ez a második otthonuk, nagyon sok időt töltenek el az állomáson, ezért nem mindegy, hogy milyen környezetben tölthetik pihenő idejüket két vonulás között. Az állomásvezető megköszönte a támogatók eddigi segítségét és kérte őket a továbbiakban is hasonló együttműködésre.

Szabó Gyula, Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. vezetője hangsúlyozta: örömmel támogatják már hosszú évek óta a mosonmagyaróvári mentőállomást. Ahogy fogalmazott: jó érzés azokon segíteni, akik nap, mint nap rajtunk segítenek, ha baj van. Hozzátette: az alapítvány a továbbiakban is számíthat a támogatásukra.

Hasonlóan vélekedett Tuba Szabolcs, a Rózsa Bútorház vezetője is, aki mint mondta: több éve segítik a helyi mentők munkáját az alapítványon keresztül. Ezúttal is örültek a megkeresésnek és azonnal igent mondtak. Így fognak tenni az elkövetkezendő időszakban is. – tette hozzá a cégvezető.

Ez is érdekelhet...

Felújítják a hidat

Felújítja a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. a Tímár