Fedett jégpálya a Báger-tónál – jégkorong szakosztály is indul

Fedett jégpálya a Báger-tónál – jégkorong szakosztály is indul

- Kategória: Közélet

Új- vélhetően végleges – helyen várja a korcsolyázni vágyókat a város jégpályája decembertől. Az immár fedett létesítményt a Báger-tó partján építették fel.

Régi vágya teljesült a mosonmagyaróváriaknak tavaly decemberben, amikor megnyílt a város első jégpályája a Flesch Központ mellett. A jégpályát Karcag városától vásárolta meg Mosonmagyaróvár, amit az első évben próba jelleggel állítottak fel és működtettek.  A korcsolyázási lehetőséget rengetegen kihasználták, szinte minden nap „teltházzal” üzemelt a jégpálya. Éppen ezért döntött úgy a városvezetés, hogy ezt a lehetőséget hosszú távon biztosítja és végleges helyet talál a létesítménynek. A Flesch Központ melletti terület ugyanis nem volt alkalmas arra, hogy ott teljes méretében, véglegesen felállítsák a jégpályát.

Több lehetséges helyszínt is megvizsgálva végül a Báger-tó partjára esett a választás. Annál is inkább, mivel itt az elmúlt időszakban jelentős mértékű fejlesztések indultak meg, amibe szervesen illeszkedhet ez a létesítmény is. – tudtuk meg dr. Árvay István polgármestertől. Elmondta: itt már nem csupán a jégpályát, hanem a hozzá tartozó fedést és a kiszolgáló létesítményeket is felépítik. A tervek szerint december elején nyitják majd meg a jégcsarnokot, aminek működése a fedésnek köszönhetően már kevésbé függ az időjárásától, így a korcsolyázási a tavalyinál is hosszabb ideig tarthat.

A polgármester hozzátette: a Magyar Jégkorong Szövetséggel kötött megállapodás alapján a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesületben létrehoznak egy jégkorong szakosztályt, ahová 8 és 12 év közötti gyerekeket várnak. Ennek működéséhez és a fejlesztésekhez társasági adó támogatásokat gyűjthet az egyesület. A tervek szerint két éven belül létrejöhet egy mosonmagyaróvári gyermek jégkorong csapat.

Ez is érdekelhet...

Szabó Miklóst választották polgármesternek

A vasárnapi önkormányzati választáson a polgármesterjelöltek közül Szabó