Év végére elkészül a civil ház

Év végére elkészül a civil ház

- Kategória: Közélet

Gőzerővel zajlik a a Manninger-lakótelepen álló Pálffy-villa felújítása.

 Amint arról lapunkban korábban már beszámoltunk, évek óta üresen áll Mosonmagyaróvár egyik meghatározó épülete, a Hőnel Béla tervezte Pálffy-villa. Az önkormányzati tulajdonú épületet utoljára a Hunyadi-iskola használta tanműhelyként és tantermekként, ám már régen kiköltözött onnan az intézmény. Azóta kereste a város a méltó funkciót a jobb sorsra érdemes ingatlannak. Az elmúlt évben vetette fel dr. Iváncsics János alpolgármester, hogy hozzanak létre „civil házat” a villában.

Az egyeztetéseket és előkészítéseket követően a közelmúltban kezdődtek meg a munkálatok a tető cseréjével. – tudtuk meg az alpolgármestertől. Dr. Iváncsics János elmondta: a tető felújítását követően a belső átalakításra és rekonstrukcióra kerül sor. Ennek során alagsorban és az emeleti részen is öt-öt önálló helyiséget alakítanak ki a civil szervezetek részére. Emellett az emeleten egy nagyobb, körülbelül hatvan ember befogadására alkalmas közösségi tér is lesz, ahol az egyesületek, csoportok összejöveteleiket, próbáikat tarthatják majd. Az épületet teljesen akadálymentesítik, ehhez még egy liftet is beépítenek. A teljes felújítás mintegy 100 millió forintba kerül. A későbbiekben parkolók kialakítását is tervezik az épület körül. Várhatóan az év végére beköltözhetnek az egyesületek a civil házba.

Az alpolgármester hozzátette: a villában tíz civil szervezetnek lesz önálló helyisége. Jelenleg ezek önkormányzati ingatlanokban működnek. Az így felszabaduló helyiségeket piaci alapon tudja majd bérbe adni az önkormányzat, a befolyó díjak pedig fedezik a Pálffy-villa fenntartását.

DSC_8809 DSC_8819

Ez is érdekelhet...

Csökkent a balesetek száma – A rendőrök továbbra is kiemelten figyelnek a szabályszegőkre

Kevesebb közlekedési baleset történt az első félévben, mint