Drescher Ottó vehette át a város sportdíját

Drescher Ottó vehette át a város sportdíját

- Kategória: Közélet

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata már nyolc alkalommal ítélte oda eddig Mosonmagyaróvár Város Sportdíját az arra érdemes személynek. Az önkormányzati rendelet szerint a díj annak adható, aki a városban tevékenykedik és magas szintű sporttevékenységet folytat, vagy kimagasló sporteredményt ér el.

A rangos díjat minden évben a Sportgálán adják át, ez a rendezvényt teremt alkalmat arra, hogy az előző év városi sporteseményeit áttekintsék, s számba vegyék az eredményeket.

A képviselő-testület decemberi ülésén döntött arról, hogy a 2014. évi városi sportdíjat Drescher Ottó, az MTE elnöke kapja.

Drescher Ottó az Első Mosonmagyaróvári Torna Egylet 1904 elnöke, a 110 éves hagyományokkal rendelkező tornaegylet megújításáért érdemelte ki a testület szerint az elismerést. Munkája eredményeként a térség vezető sportegyesületté vált az MTE 1904, s jelentős eredményeket ért el az utánpótlás nevelésben.

Február 21-én a kulturális központ zsúfolásig megtelt színháztermében tartották a gálát, amelyen megjelentek a korábbi évek díjazottjai is.

Dr. Iváncsics János, a sportért is felelős alpolgármester ünnepi köszöntőjében üdvözölte a megjelenteket, a város sportegyesületeiben folyó munkát értékelve elmondta, örömteli az, hogy Mosonmagyaróváron ennyi fiatal választja a sportot. Szerinte ez köszönhető a családi háttérnek is, a szülők munkájának, s annak a felismerésnek, hogy a sportolás, az egészséges életmód része.

Áttekintve az elmúlt éveket kiemelte, hogy a labdarúgás, a kézilabda, s az atlétika mellett a kosárlabda is ismét jelentős szerepet kap a város sportéletében.

Az ünnepségen – a sportdíj átadását követően – a tavalyi év eredményes sportolói vehették át díjaikat, s az elismerő okleveleket, s zenés-táncos műsor köszöntötte a megjelenteket.

(Következő lapszámunkban részletesen beszámolunk a gáláról, ismertetjük az eredményeket.)

Fotó: Milkovits Tibor

2015/4

Ez is érdekelhet...

Húsvétkor is figyeltek a közlekedési szabályok betartására

Fokozott közlekedési  ellenőrzést tartottak a rendőrök a húsvéti