Beiktatták a város vajdáját

Beiktatták a város vajdáját

- Kategória: Hírek, Közélet

Roma hitnap keretében iktatták be hivatalosan Mosonmagyaróvár vajdáját vasárnap. Horváth Elemér a hagyományoknak megfelelőn átvette a vajdák szimbólumának számító kalapot és botot.

Több mint húsz év után lett újra vajdája Mosonmagyaróvárnak. A helyi romák a közelmúltban egyhangúlag választották meg Horváth Elemért vajdájuknak. A hivatalos beiktatásra most került sor. Amint azt Bertók Béla, a helyi roma nemzetiségi önkormányzat vezetője portálunknak elmondta: hagyományosan a vajdák feladata helyben a romák segítése, érdekeinek képviselete, köztük lévő vitás helyzetek megoldása, valamint segíti a nemzetiségi önkormányzat munkáját is. Hozzátette: azért támogatták egyhangúlag Horváth Elemért erre a posztra, mert jól ismeri a helyi romákat, problémáikat sőt, korábban hosszú ideig a mosonmagyaróvári roma önkormányzat elnöki tisztségét is betöltötte. Mint ahogy őt is jól ismerik a kisebbséghez tartozók, hallgatnak rá és bíznak benne.

A beiktatáson Horváth Elemér a helyi roma önkormányzat tagjaitól vette át a vajdák szimbólumának számító kalapot és botot. A vajda megköszönte a bizalmat és mint mondta: igyekszik legjobb tudása és lelkiismerete szerint védeni a helyi romák érdekeit, rendet tenni köztük a felmerülő vitás kérdésekben.

   

Ez is érdekelhet...

Tűzoltókat támogatták

Több mint százezer forintos adománnyal támogatta a Mosonmagyaróvári