Alzheimer Café Mosonmagyaróváron

Alzheimer Café Mosonmagyaróváron

- Kategória: Közélet

A Gondoskodás Alapítvány 2015. április 2-án tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy csatlakozik Győr és Tatabánya után a Franciaországban megalkotott példát követve az Alzheimer Café programsorozathoz.

A sajtótájékoztatón a győri kávézó életre keltője – Dr. Menyhárt Miklós – kifejtette, hogy mit is értünk ezen a kávézón. Ezekre a kávéházi alkalmakra olyan családokat várnak, ahol jelen van az Alzheimer betegség. Segítséget szeretnének nyújtani nekik a betegség elfogadásában, és annak kiegészítő terápiáit ismertetik meg az érintett családokkal. Ezeken az alkalmakon kérdéseket tehetnek fel a szakembereknek és az önkénteseknek, elmondhatják és megoszthatják a betegséggel járó nehézségeiket.

Mára már népbetegség lett az Alzheimer-kór, amit sajnos gyógyítani nem lehet, csak kontroll alatt tartani, ebben akarnak segíteni a szakemberek.

A kezdeményezésnek a mosonmagyaróvári Óvárosi Kávéház adott otthont április 13-án. A további összejövetelek minden hónap első hétfőjén esedékesek a kávéházban.

Ankhelyi Melinda

Fotó: Balassa

Ez is érdekelhet...

Felújítják a hidat

Felújítja a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. a Tímár