A legnagyobb adózókat köszöntötték

A legnagyobb adózókat köszöntötték

- Kategória: Közélet

Huszonkettedik alkalommal köszöntötte a város legnagyobb adófizetőit a hagyományos Virilista Esten a mosonmagyaróvári önkormányzat a minap.

Az egyetem dísztermében megrendezett gálán dr. Nagy István agrárminiszter, térségünk országgyűlési képviselője és Pintér-Péntek Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is részt vett. A rendezvényen a vendégek főhajtással emlékeztek a tavalyi évben elhunyt két nagy vállalatvezetőre, Dr. Szeredi Zoltánra, a Flexum Zrt. és Preiner Józsefre, a Lajta-Hanság Zrt. egykori vezérigazgatóira. Dr. Árvay István polgármester gazdaságértékelő beszédében beszámolt arról, hogy a városban tevékenykedő vállalkozások száma húsz év alatt 1723-mal növekedett, csak tavaly az előző évihez képest 76-tal több lett.  A helyi iparűzési adó 5 év alatt több mint egymilliárd forinttal emelkedett. Elmondta: a tavalyi évben a helyi adókból, egyéb díjakból és pótlékokból álló bevételük meghaladta a 4 milliárd forintot. Kiemelte: a hazai és uniós pályázatok elnyerésével, a TAO-s beruházások lehetőségeinek megragadásával jelentős eredményeket lehetett elérni és megtöbbszörözni az adóforintokat. Az új programozási ciklusban az önkormányzat és háttérintézményei 5,2 milliárd forint összegben nyertek pályázatokat. Sportcélú beruházásokhoz a TAO-támogatás önrészének biztosításával további 2,5 milliárdos beruházást generált a város, melyek haszonélvezője minden polgár, de kivitelezője szinte kivétel nélkül helyi vállalkozás volt. A városvezető köszönetet mondott Dr. Nagy István országgyűlési képviselőnek az eredmények eléréséhez nyújtott kormányzati közbenjárásáért. Végül a város saját erős sikereit és 2019-es fejlesztési terveit foglalta össze.

Ezt követően a polgármester Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata elismerése és megbecsülése jeléül kitüntette azokat a vállalkozásokat, akiknek különösen sokat köszönhet a város. Kelemen Benő Benjámin képzőművész kisplasztikáját és hozzá tartozó oklevelet kapta a 2018-ban a város legtöbb helyi iparűzési adót fizető vállalata az SMR Automotive Mirror Technology Hungary Bt.; és a kiemelt helyi iparűzési adót fizetők: a NOLATO Magyarország Kft.., a Rettig Hungary Kft., a VNT METAL Hungary Kft., a TEKA Magyarország Zrt. és a WAHL Hungária Kft.  Adónemenként a város legtöbb idegenforgalmi adót fizető 2018-ban vállalata a FANOS Kft., kiemelt gépjárműadót fizető vállalata a WABERER’S International Nyrt.kiemelt építmányadót fizető vállalata pedig a KÜHNE Zrt. volt. Köszönet illetett rajtuk keresztül minden mosonmagyaróvári vállalkozást, a legkisebbeket is azért, hogy befizetett adójukkal hozzájárultak Mosonmagyaróvár sikereihez.

A virilista gálát Mandala Trió, a Gruop’n Swing Zenekar műsora és Berki Artúr zongorajátéka tette emlékezetessé.

Fotó: Milkovits Tibor

Ez is érdekelhet...

Húsvétkor is figyeltek a közlekedési szabályok betartására

Fokozott közlekedési  ellenőrzést tartottak a rendőrök a húsvéti