Növelné a tanulólétszámot az új igazgató

Növelné a tanulólétszámot az új igazgató

- Kategória: Kistérség

A tanulólétszám növelését tűzte ki egyik céljául a rajkai Békefi-iskola új igazgatója. Medgyesi Imre az új tanévtől vezeti az intézményt.

Új igazgató irányítja szeptember 1-jétől a rajkai Békefi Ernő Általános Iskolát. A korábbi vezető megbízatása lejárt, ezért a fenntartó helyi német nemzetiségi önkormányzat korábban pályázatot írt ki az állás betöltésére. Az igazgatói posztra jelentkezett Medgyesi Imrét a szülői munkaközösség száz százalékos arányban támogatta és a képviselő-testület is ellenszavazat nélkül döntött az új igazgató kinevezéséről.

Medgyesi Imre hosszú ideje van a pedagógusi pályán, az elmúlt években pedig a mosonmagyaróvári tankerület vezetője, majd irodavezetője volt. „Új lehetőség nyílt meg számomra ebben a munkakörben. Ezt megelőzően, éveken keresztül tisztviselői munkát végeztem, ám mindig is pedagógusnak éreztem magam. Ezért is ragadtam meg a lehetőséget és pályáztam az igazgatói posztra.” – összegezte munkahely váltásának okát Medgyesi Imre. Az új igazgató mint mondta: érez magában annyi energiát, hogy megfeleljen az új kihívásnak. Az elmúlt években óraadóként már dolgozott a rajkai iskolában, így nem ismeretlen számára az intézmény. Ez idő alatt megszerette az iskolát, ami eddig is kiválóan működöt, ám szerinte számos kiaknázatlan lehetőséget tartogat még.

Az új igazgató egyelőre nem tervez lényeges változtatásokat az intézmény struktúrájában és működésében. Mint mondja: nagyon jó és felkészült a kollektíva, valamint minden eszköz és feltétel is adott. Emellett a helyi önkormányzat is nagy segítséget nyújt – anyagilag és szakmailag – is az intézménynek, valóban sajátjuknak érzik az iskolát. Medgyesi Imre szeretné tovább növelni a tanulók létszámát. Ehhez nyitnának a környező települések és akár Mosonmagyaróvár felé is, hogy megmutassák az iskola és német nemzetiségi oktatás értékeit. A későbbiekben pedig lehetőséget szeretne kínálni az iskola a Rajkán egyre nagyobb arányú szlovák lakosság számára is.

medgyesi_imre

Ez is érdekelhet...

Csingis lovak Halászin

Ahogy minden évben, úgy ezúttal is nagy érdeklődés