A születésnap vidám ünnep

  A születésnap vidám ünnep

- Kategória: Kistérség

Halászi

 2015. október 24-én sikeresen lezajlott a Tapolca-Díszel Csobánc Népdalkör és a Halászi Dalkör találkozásának, megismerkedésének 10. évfordulója alkalmából megrendezett, baráti, jubileumi dalostalálkozó. A rendezvény helyszíne, a Halászin, Kossuth Lajos úton található közösségi ház klubterme volt.

A két csoport közötti köszöntések után, a Dalkör tagjai megajándékozták egymást a legfrissebben tanult dalaikkal és a már 10. esztendeje tartó barátság szinten tartása végett elénekelték közösen a „Kinek van kinek nincs kút az udvarában” c. népdalt, valamint a „Mert a haza nem eladó” című énekeket.

A délután folytatásaként a fellépők között üdvözölhették a jelenlévők a Halásziban működő, Fantázia tánccsoport 5 fős hölgytagját, a „Kánkán” c. produkciójukkal. Meghívott vendégként Adamecz László, tatabányai lélekmuzsikus és énekes társa Ruzsics Jolanda tette színesebbé a megszervezett találkozót. A vidámság és a születésnapon történő jó hangulat fokozása képpen, a Kelet Lányai Mosonmagyaróvári hastánc csoport, önkéntes felajánlásával örvendeztette meg a dobszólóra és a kezdő koreográfiára tanult, orientális tánccal a meghívottakat.

Ezt vacsora követte, majd az elfogyasztott étel után, a jelenlévők a gasztronómiai süteménykülönlegességeknek sem maradtak híján, mert a Halászi Dalkör minden tagja kétféle, finomabbnál finomabb, házi süteménnyel kedveskedtek a vendégeknek, a rendezvény sikeres megtartása céljából.

Az este további részében a köteletlen beszélgetésé volt a főszerep.  A program megvalósíthatóságáért köszönetet és hálát fejez ki a Dalkör a Halászi Önkormányzatnak a rendezvény helyszínének biztosítása miatt és az összes szereplőnek és közreműködőnek, akik nélkül nem könyvelhettük volna el a 2015. október 24-i, szombati ünnepség sikerességét.

Miksó István Damjánné

2015/19

Ez is érdekelhet...

Csingis lovak Halászin

Ahogy minden évben, úgy ezúttal is nagy érdeklődés