111 millióból bővítik a bölcsődét és óvodát

111 millióból bővítik a bölcsődét és óvodát

- Kategória: Kistérség

Egy-egy csoporttal bővítik a bölcsődét és óvodát Halászin. A fejlesztéshez közel 111 milliós uniós támogatást nyert a település.

Évek óta egyre égetőbb probléma Halászin az óvoda és bölcsőde bővítésének szükségessége. Az emelkedő gyermek létszám miatt folyamatosan nő az intézmény zsúfoltsága. Az óvodai csoportok létszáma évek óta eléri az engedélyezett felső határt, az egyetlen bölcsődei csoportban pedig folyamatos a túljelentkezés és várólista. – tudtuk meg Majthényi Tamás polgármestertől. Elmondta: a zsúfoltság enyhítése érdekében már korábban határozott az önkormányzat az intézmény bővítéséről. Ennek megvalósításához keresték a pályázati lehetőségeket. A napokban született döntés az óvoda- és bölcsőde bővítésére beadott pályázatról. Eszerint közel 111 millió forint uniós támogatást kap a település, ami a teljes egészében fedezi a fejlesztés költségeit.

A polgármester hozzátette: a beruházás során a meglévő épületet bővítik két bölcsődei csoportszobával és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségekkel. Emellett felújítják a játszóudvart, akadálymentesítik az intézményt és bútorokat, játékokat is beszereznek, valamint napelemeket szerelnek fel az épületre. A bővítéssel egy csoportszoba felszabadul, így a bölcsődei mellett egy újabb óvodai csoportot is tudnak majd indítani, ezzel is enyhíve a zsúfoltságot.

A tervek szerint a szükséges engedélyek beszerzését követően az év második felében elkezdődhet a kivitelezés és a következő év szeptemberében átadhatják az új épületszárnyat.

Ez is érdekelhet...

Csingis lovak Halászin

Ahogy minden évben, úgy ezúttal is nagy érdeklődés