Vigyázat! – Csalók húznak hasznot a járványból

Vigyázat! – Csalók húznak hasznot a járványból

- Kategória: Hírek

Sajnos már nem csupán a koronavírus-járvány veszélyezteti fokozottan az időseket, hanem járványügyi helyzettel visszaélő a csalók is. A vakcinát, fertőtlenítést, bóvli védőeszközöket kínáló házalók mellett az unokázós csalók is meglátták már a lehetőséget a járványban. Éppen ezért a rendőrség fokozott óvatosságra int mindenkit.

Amint azt Pápai Gyulától, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadójától megtudtuk: a csalók és nyerészkedők a legkülönbözőbb hamis ígéretekkel keresik meg főleg az időseket. Szerencsére a környékünkön egyelőre nem fordult elő ilyen eset, de fontos felhívni főként az idősek figyelmét a csalásokra, hiszen egyre több ilyen bűncselekményt jelentenek a rendőrségnek. Az őrnagy egészséges gyanakvásra és észszerű óvatosságra int mindenkit. Mint mondta: a járványügyi helyzettel visszaélő csalók módszerei rendkívül kifinomultak és sokrétűek.
Így például ételosztásra hivatkozva lakcím egyeztetést végeznek, ehhez bebocsájtást kérnek a lakásokba. Vannak azonban, akik fehér ruhába beöltözve csengetnek be a lakásokba arra hivatkozva, hogy az önkormányzat megbízásából fertőtlenítést végeznek a lakásokban és amennyiben nem engedik be őket, jelentős mértékű bírsággal számolhatnak. Fontos azonban, az önkormányzat és már hatóságok sem adott mangáncégeknek ilyen felhatalmazást. Így amennyiben ilyen ürüggyel csengetnek be valakihez, semmiképpen ne engedjék be őket a lakásba és hívják a rendőrséget.
Pápai Gyula hozzátette: sajnos az úgynevezett unokázós csalók is alkalmazkodtak a koronavírus-járványhoz. Azzal a történettel hívják fel ezek a csalók az idős embereket, hogy az unokájuk megfertőződött a vírussal, ezért pénzre van szüksége. A rendőrség kéri, hogy ne dőljenek be ennek a csalásnak se, amennyiben ilyennel keresnek meg valakit, azonnal értesítse a hatóságokat.
Kérik továbbá, hogy senki ne álljon szóba házalókkal, ne vásároljanak tőlük védőfelszereléseket, fertőtlenítőszereket, illetve ha ilyet tapasztalnak, értesítsék a rendőrséget.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az