Változik a menetrend – Folyamatosan fertőtlenítik a buszokat

Változik a menetrend – Folyamatosan fertőtlenítik a buszokat

- Kategória: Hírek
illusztrációillusztráció

Változik a helyi autóbusz közlekedés menetrendje is a járvány miatt Mosonmagyaróváron. Március 25-én, szerdán üzemkezdettől a tanszüneti (tanszünetes munkanapi) menetrend szerint fognak közlekedni a járatok.
Ezzel együtt a Volánbusz Zrt. számos intézkedést vezetett be járvány terjedésének megakadályozása érdekében.

A  koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, az országos tisztifőorvos és a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásai alapján a Volánbusz Zrt. soron kívüli higiéniai intézkedéseket vezetett be utasai és munkavállalói védelmében. Ezek keretében fokozottan takarítják az autóbusz-állomásokat és a járműveket, vírusölő szerrel mossák le a kapaszkodókat, kézfertőtlenítő szerrel látják el a munkahelyi mosdókat, tisztálkodó helyiségeket.

A telephelyekre javításra, revízióra és szemlére érkező járműveket minden esetben csak dokumentált fertőtlenítő takarítás után állítanak forgalomba. Az autóbuszvezetők számára előírták – amennyiben a kiállási idejük meghaladja a fél órát – a kapaszkodók napi áttörlését. A szolgáltatásfelügyelet munkatársai (jegy- és bérletellenőr, szolgáltatás ellenőrzési munkatárs) folyamatosan ellenőrzik valamennyi autóbusz tisztasági és higiénés állapotát, továbbá azt, hogy a járműveken az elrendelt fertőtlenítőszer és törlőkendő megtalálható-e. Kézfertőtlenítő szereket biztosítanak az utasokkal közvetlen kapcsolatban álló munkakörökben dolgozó munkatársaknak.

A Volánbusz Zrt. folyamatos kapcsolatban áll a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzzsel, a társaság szakemberei figyelemmel kísérik a helyzet alakulását, gondoskodnak a fertőtlenítőszer-készletek többletigényeknek megfelelő feltöltéséről és felkészülnek a várható intézkedések zökkenőmentes végrehajtására.

Ez is érdekelhet...

Retrospektív kiállítás az elmúlt 40 év alkotásaiból

Retrospektív kiállítás nyílt a Flesch Központban az intézmény