Elhárítják a balesetveszélyt a mosoni piacon – A fákat nem vágják ki

Elhárítják a balesetveszélyt a mosoni piacon – A fákat nem vágják ki

- Kategória: Hírek

Napok óta ipari alpinisták dolgoznak a mosoni piac területén.  A szakemberek a piacon lévő fák balesetveszélyes ágait távolítják el. – tudtuk meg Kosár Tibortól, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. ügyvezetőjétől.

A cégvezető portálunk érdeklődésére elmondta: évek óta egyre nagyobb problémát okoz a mosoni piacon, hogy a magasra nőtt fák elszáradt ágai letöredeznek. Erősebb széllökések esetén több alkalommal törtek le vastagabb ágak is, amik számos esetben tettek már kárt a piac pavilonjainak tetőszerkezetében. A fák mára rendkívül balesetveszélyessé váltak, ezért már halaszthatatlan volt az elszáradt ágak eltávolítása, hogy a piac látogatói biztonságban legyenek.
Az ügyvezető hangsúlyozta: semmi esetre sem szerették volna kivágni a fákat, ezért döntöttek az elszáradt ágak eltávolítása mellett. Ahol lehetett, ott a Városüzemeltető munkatársai emelőkosaras járművel elvégezték a szükséges beavatkozásokat, ám a magasabban lévő ágakat csak speciális módszerrel, ipari alpinisták tudják levágni. A szakemberek az elmúlt napokban láttak neki a munkának, amivel várhatóan hamarosan végeznek is.

Ez is érdekelhet...

Greiner Voluta Vízikarnevál: Sárkányhajó versenyek, sportesemények és koncertek két napon át

Idén ismét kétnapos lesz a Voulta Vízikarnevál, amit