Szertelen Nap: A fiatalokat érintő veszélyekre hívták fel a figyelmet

Szertelen Nap: A fiatalokat érintő veszélyekre hívták fel a figyelmet

- Kategória: Hírek, Közélet

Több mint négyszázötven fiatal vett részt a már hagyományosnak számító Szertelen Ifjúság Napja elnevezésű rendezvényen a Flesch Központban Mosonmagyaróváron pénteken. Az esemény célja ezúttal is az volt, hogy felhívják a tizenéves korosztályba tartozók figyelmét a rájuk leselkedő veszélyekre.

A korábbi évekkel ellentétben ezúttal csak a középiskolások vettek részt a pénteki rendezvényen. A nagy érdeklődésre való tekintettel ugyanis a szervezők úgy döntöttek, idén két alkalommal rendezik meg a Szertelen Ifjúság Napját. Jövő héten hasonló előadásokkal várják majd az általános iskolák felső tagozatosait.

A szervezők ezúttal is igyekeztek minél érdekesebb előadókat és témákat találni, ami a diákok visszajelzései alapján sikerült is, hiszen nagy érdeklődéssel fogadták a különböző programokat. Elsőként a Momentán Társulat „Alkohol prevenció a diákok nyelvén” című előadását tekinthették meg a résztvevők a színházteremben, majd az előadókkal közösen beszélhették meg a darabban látottakat. Ezután kiscsoportos foglalkozások keretében a fiatalok szakemberek segítségével tájékoztatást kaphattak egyebek mellett a designer drogok veszélyeiről, a kapcsolaton belüli erőszakról, a felnőtté válás kérdéseiről, a különböző függőségekről és ezek leküzdéséről, valamint gyakorlatban is kipróbálhatták az életmentést, illetve a különböző önvédelmi taktikákat. A rendezvény lezárásaként  a „Szelfi egyetem” című film levetítésére került sor a színházteremben, majd a látottak feldolgozásban dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológus segített a résztvevőknek.

Ez is érdekelhet...

Bírálták, mégis megszavazták

Szabó Miklós: „Hatékonyan csak akkor tudunk dolgozni, ha