Óvártej: 5,6 milliárdos beruházással új csarnok, szennyvíztisztító telep és biogáz üzem létesült

Óvártej: 5,6 milliárdos beruházással új csarnok, szennyvíztisztító telep és biogáz üzem létesült

- Kategória: Hírek, Közélet

Mintegy 5,6 milliárd forintos beruházással valósult meg az Óvártej Zrt. újabb fejlesztése, ami során új csarnokkal, szennyvíztisztító teleppel és biogáz üzemmel bővült a mosonmagyaróvári cég. Az új létesítményeket pénteken adták át ünnepélyesen.

Az átadáson Carlo Volpe, az Óvártej Zrt. vezetője ismertette az elmúlt két és fél év során végrehajtott fejlesztéseket. Mint mondta: az összességében 5,6 milliárd forintos beruházás során egyebek mellett létrehoztak egy ezer négyzetméteres csarnokot. Ahogy fogalmazott: a közelfövőben ez a létesítmény az üzem szívévé válik, hiszen itt kapnak majd helyet a tej, a tejszín és a savó átvételére, illetve feldolgozására szolgáló új berendezések. Emellett további 2800 négyzetméterrel bővítették a sajtüzemet, valamint megvalósult egy szennyvíztisztító telep és a hozzá tartozó biogáz üzem is. Carlo Volpe hozzátette: a beruházáshoz 1,4 milliárd forintos kormányzati támogatást kaptak.

A cégvezető kiemelte: az elmúlt tíz év alatt mintegy 16 milliárd forintos fejlesztést hajtottak végre a mosonmagyaróvári üzemben. A cég a folyamatos beruházásoknak köszönhetően évek óta növekszik és megfelel a nemzetközi piacok kihívásainak. Mindezt jól mutatja, hogy míg tíz évvel ezelőtt 30 millió liter tejet dolgoztak fel évente a mosonmagyaróvári üzemben, mára ez már több mint 120 millió liter. Carlo Volpe beszélt továbbá a fenntarthatóság fontosságáról is, ami kiemelt szerepet kap a működésében, amivel nem csupán a környezeti terhelést csökkentik, hanem lényegesen növelik a vállalkozás termelési hatékonyságát is.

Az ünnepségen Panizzi Enzo, a Valcolatte cégcsoport tulajdonosa elmondta: tizenegy évvel ezelőtt fogtak új vállalkozásba, amikor a gyártást Magyarországra hozták. Ez volt az első alakalom, hogy az olaszországi sajtgyártást külföldre vitték. Tizenegy év távlatában úgy véli, jó döntést hoztak, köszönhetően az itteni cégvezetésnek, illetve a munkatársak szakértelmének és elkötelezettségnek. Hozzátette: Óvártej Zrt. fontos a cégcsoporton belül, ambiciózus terveik vannak mosonmagyaróvári fejlesztések kapcsán. A tulajdonos kiemelte: az Óvártejnél keletkezett profitot mindvégig visszaforgatták a vállalkozás fejlesztésébe és így fognak tenni az elkövetkezendő időszakban is.

Dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője videóüzenetben köszöntötte az ünnepségen résztvevőket és méltatta a 121 éves óvári sajtgyártást, valamint a cégnél megvalósult fejlesztéseket.

 

Ez is érdekelhet...

Bírálták, mégis megszavazták

Szabó Miklós: „Hatékonyan csak akkor tudunk dolgozni, ha