Nem volt bekötve, lefejelte a szélvédőt

Nem volt bekötve, lefejelte a szélvédőt

- Kategória: Hírek

A biztonsági öv fontos, egy átlagos koccanásnál is komoly sérülésektől menthet meg. Erre példa a hétfőn este Mosonmagyaróváron történt baleset is.

A minap számoltunk be portálunkon arról, hogy az elmúlt hetekben fokozott ellenőrzést tartott a rendőrség Mosonmagyaróváron és a környék útjain, ahol elsősorban a passzív biztonsági eszközök használatára figyeltek. Ezek ugyanis egy esetleges baleset során akár életet is menthetnek, vagy megakadályozhatják a személyi sérülést. Ezt bizonyítja az a baleset is, ami hétfő esete történt Mosonmagyaróváron. A sofőr nem volt bekötve és lefejelte a szélvédőt.

Az elsődleges adatok szerint egy Suzuki Swift haladt a Mosonyi Mihály utcán hétfő este, amikor egy enyhén balra ívelő útkanyarulatban vélhetően a sofőr járműve sebességét nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg, így a menetirány szerinti jobb oldalon a beton szegélynek hajtott. Onnan pedig a füves útpadkán lévő beton villanyoszlopnak ütközött. A járművet vezető nő, mivel nem használta a biztonsági övét, fejjel az első szélvédőnek vágódott, ezért megsérült és a mentők kórházba szállították.

A rendőrség hangsúlyozza: ez az eset is rávilágít arra, hogy fontos a passzív biztonsági eszközök használata, hiszen ezzel akár elkerülhetők lennének a személyi sérülések. A rendőrök egyébként az elkövetkezendő időszakban is kiemelt figyelmet fordítanak a biztonsági öv, illetve gyerekülés használatának ellenőrzésére.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az