A kórházért demonstráltak

A kórházért demonstráltak

- Kategória: Hírek

Az előzetesen várthoz képest lényegesen elmaradt a résztvevők létszáma azon a demonstráción, amit vasárnap délután szervezetek Mosonmagyaróváron a Karolina Kórház mellett kiállva. A tüntetésen mintegy nyolcvanan vettek részt.

Amint arról portálunkon a minap beszámoltunk, márciustól megváltozott az ellátási struktúra a Karolina Kórházban. Ennek egyik legfőbb eleme, hogy hétfő reggel 8 órától péntek délután 4-ig működik csak a szülészet. Az ellátás szűkítése nagy felháborodást váltott ki a városban és a környéken élők körében. Emiatt szervezetek demonstrációt vasárnapra. Az eredeti elképzelés szerint élőlánccal vették volna körbe a kórházat az intézkedések ellen tiltakozva, ám a felhívásra alig nyolcvanan jelentek meg az egészségügyi intézmény előtt, így figyelemfelhívásként körbe sétálták a Karolinát.

A demonstráció szervezője, Ábrahám Tivadar, önkormányzati képviselő az eseményen sajnálatát fejezte ki, hogy noha közel 100 ezer ember él a térségben, mégis kevesebb, mint százan jöttek el kiállni a kórház mellett. Elmondta: ma Magyarországon súlyos egészségügyi vészhelyzet van. Az elmúlt 163 évben Mosonmagyaróváron és a térségben élők mindig számíthattak a Karolina Kórházra. Mára viszont az egészségügyi ellátórendszer és a mosonmagyaróvári intézmény is a szakadék szélén egyensúlyoz. Hangsúlyozta: követelik, hogy a Karolina Kórház ismét huszonnégy órában, hétvégén is működő, megfelelő ellátást nyújtó intézmény legyen. A szervező felszólalásában arra kérte a térség országgyűlési képviselőjét, hogy tegyen meg mindent ennek érdekében. Ábrahám Tivadar hozzátette: tudomására jutott, hogy a kialakult helyzet miatt a kórház vezetősége és a sürgősségi osztály dolgozói beadták felmondásukat. „Amennyiben ez tényleg így van, az tovább rontja az ellátás biztonságát.” – hangsúlyozta.

Ez is érdekelhet...

Állami elismerések a nemzeti ünnep alkalmából

A nemzeti ünnep alkalmából többen is kaptak rangos