Mosonmagyaróváron is elindul az ingyenes LED-csereprogram

Mosonmagyaróváron is elindul az ingyenes LED-csereprogram

- Kategória: Hírek

Elindul Mosonmagyaróváron is a LED-csereprogram, mely célja, hogy izzócserék révén csökkenjen a mosonmagyaróvári családok energiafelhasználása. Az ingyenes lakossági LED-csereprogram a város önkormányzata és a CYEB jóvoltából valósul meg.

A LED fényforrások használata lényeges csökkenést jelent a villanyszámlába, és akár 10 éves élettartamának köszönhetően használója sokkal kevesebb hulladékot termel, mint az, aki hagyományos izzóval világít. Egy átlagos magyar háztartásban 20 darab izzó található, ami a teljes villanyköltség közel harmadát jelenti. A CYEB weboldalán – https://ledcsere.hu/ – található kalkulátor segítségével néhány kattintással kiszámolható, éves szinten milyen megtakarítást eredményez, ha korszerű izzókkal világítunk otthonunkban.

Milyen változásra számíthat, ha például 5 égőt LED-re cserél háztartásában? Napi négy óra használat mellett évente 17.600 Ft-ot és 154 kg CO2 kibocsátást spórolhat meg, míg 10 égő lecserélése esetén a spórolás mérteke: 28.200 Ft/év és 246 kg CO2.

Hogyan lehet csatlakozni a programhoz?

A https://app.ledcsere.hu/registration linkre kattintva néhány perc alatt regisztrálhat bárki, akinek a nevén van villanyszámla és mosonmagyaróvári lakcímkártyával rendelkezik. Néhány adat kitöltését, illetve dokumentum feltöltését követően a rendszer az éves áramfogyasztás, valamint az otthonában található izzók száma és használati ideje alapján kiszámolja, hogy az adott háztartás hány ingyenes LED-re jogosult. FONTOS! A regisztráció utolsó oldalán átvételi helyként Mosonmagyaróvárt jelölje be! A jelentkezéseket a CYEB munkatársai ellenőrzik, így ez igénybe vehet néhány munkanapot. Az átvétel időpontjával kapcsolatban pedig a regisztrációt követő hetekben kapnak e-mailt a jelentkezők.

A programba 2022. november 30-ig lehet regisztrálni.

Az izzókat várhatóan 2023. februárjában a Flesch Központban lehet átvenni. Kapcsolat: 96/579-706

A program további részletei: https://www.facebook.com/LEDcsereMosonmagyarovar

Ez is érdekelhet...

Greiner Voluta Vízikarnevál: Sárkányhajó versenyek, sportesemények és koncertek két napon át

Idén ismét kétnapos lesz a Voulta Vízikarnevál, amit