Ideiglenesen bezár a magyaróvári posta

Ideiglenesen bezár a magyaróvári posta

- Kategória: Hírek

Számos postahivatal ideiglenes bezárásáról határozott a Magyar Posta Zrt. az energiafelhasználás csökkentése érdekében. Erről pénteken adott ki közleményt a társaság. A bezárás érinti a magyaróvári postát is, így ott november 12-től nem lesz ügyfélfogadás.

„A háború és a szankciók miatt kialakult, egész Európát sújtó energiaválság okán egyre több ország és egyre több vállalat vezet be rendkívüli takarékossági intézkedéseket az energiafelhasználás csökkentése érdekében. A kialakult helyzetben a Magyar Posta is további takarékossági intézkedések bevezetésére kényszerült. A vállalat országszerte több posta működésének ideiglenes szüneteltetéséről döntött. Ez az intézkedés a postai küldemények házhoz kézbesítését nem érinti, az érintett posták működésének szüneteltetése létszámleépítéssel nem jár, a munkavállókat a környező postákon helyezzük el.” – írta pénteken megjelent közleményében a Magyar Posta.

Tájékoztatásuk szerint az energiafelhasználás érdemi csökkentése érdekében arról döntöttek, hogy ideiglenesen szüneteltetik 366 posta működését (210 településen). Azokon a településeken, ahol több szolgáltatóhely működik, ott a fennmaradó szolgáltatóhelyek megemelt kapacitással, több ügyfélkiszolgáló pulttal fogadják majd az ügyfeleket, míg azokon a településeken, ahol nincs másik nyitvatartó posta, a szolgáltatások a máshol már jól bevált mobilposta segítségével lesznek elérhetők. A társaság hangsúlyozta: az intézkedéssel érintett mintegy 740 dolgozó nem veszti el munkáját, őket más postahelyekre irányítják át.

Az intézkedés érinti Mosonmagyaróvárt is, eszerint november 12-től a magyaróvári posta  (Városkapu tér 1.) ideiglenesen bezár.

Ez is érdekelhet...

Makett kiállítással indul a szezon – Idén ismét Mosonban tartják a Szent István Napokat

„Indul a szezon – Tavaszt várva, nyárra készülve…”