„Mosonmagyaróvárért Emlékéremmel” tüntették ki Keresztény Gyulát

„Mosonmagyaróvárért Emlékéremmel” tüntették ki Keresztény Gyulát

- Kategória: Hírek

„Mosonmagyaróvárért Emlékérmet” adományozott a város önkormányzata Keresztény Gyula, a Kislaptáros Népzenekar vezetője, a Fehér Ló Közösségi Ház intézményvezetője részére. A díjazott az elismerést a csütörtöki képviselő-testületi ülés kezdetén vehette át a polgármestertől.

Keresztény Gyula a szigetközi dallam- és folklórvilág kutatása, a népzenei hagyományok ápolása, a helyi értékek megőrzése érdekében végzett alkotó tevékenysége és követendő például szolgáló értékes életútja elismeréseként érdemelte ki a „Mosonmagyaróvárért Emlékérmet”.

A köszöntőben elhangzott: a díjazott az 1984-ben megnyílt Városi Művelődési Központban kapott állást, 1992-től hat évig pedig a ház műszaki vezetőjeként dolgozott. 1998-tól a Fehér Ló Közösségi Ház intézményvezetője. Itt a munkatársak és a vendégek, látogatók legnagyobb megelégedésére igazi közösséget hozott létre, ahol az összetartozás és mások segítése szerepelt az első helyen.

Munkája mellett a népzene, a népművészet bemutatása volt számára a legfontosabb. 1987 óta a Szigetköz dallam- és folklórvilágának elkötelezett kutatója. Ennek felelevenítésében a mai napig társakra lelt a Kislaptáros Népzenekarban, melynek egyik alapítója és sokáig vezetője volt. A Fehér Ló Közösségi Házban gyermekek és felnőttek részére rendszeresen táncházakat szervez, ahol zenészként is közreműködik.

Keresztény Gyula júniustól nyugdíjba vonul. Úgy véli, hogy a sikereket kollégáival és zenész barátaival csak közös erővel tudták elérni. Mint mondta: nélkülük ez nem működött volna.

Ez is érdekelhet...

Átadták a déli tehermentesítő utat

  Átadták pénteken a déli tehermentesítő utat Mosonmagyaróváron,