Kardfogú tigris és mamutborjú a múzeumban

Kardfogú tigris és mamutborjú a múzeumban

- Kategória: Hírek, Közélet

Gyerekek és felnőttek számára egyaránt izgalmas az a kiállítás, ami pénteken nyílik a mosonmagyaróvári Hansági Múzeumban. A Magyar Természettudományi Múzeum Jégkorszak című vándorkiállítását interaktív elemek, tudományos rekonstrukciók és valódi ősleletek teszik különlegessé.

A Jégkorszak című kiállításon a Magyar Természettudományi Múzeum anyagát bemutatva segítenek a jégkorszakról pontos képet kapni és eloszlatni a tévhiteket is. – tudtuk meg Czuppon Tamástól, a Hansági Múzeum igazgatójától. Elmondta: a tárlaton különleges tárgyak, gerinces ősmaradványok, tudományosan hiteles rekonstrukciók segítségével mutatják be a legutóbbi jégkorszak környezeti hatását, nyomait. Feltárulnak az utolsó 2,5 millió év klímaváltozásai, valamint a jégtakaró mozgása a kontinenseken. Sorra veszik az állandóan változó, olykor szélsőséges környezeti feltételek között élő állat- és növényvilág alkalmazkodási stratégiáit. Részletesen szólnak arról, hogy az ember természetátalakító tevékenysége mikor, milyen mértékben hagyott nyomot a Földön. A kiállítást interaktív elemek, tudományos rekonstrukciók és valódi ősleletek nagy száma teszi különlegessé.

Látható lesz például karfogú tigris, gyapjas mamutborjú, vagy barlangi medve rekonstrukciója is. A Magyar Természettudományi Múzeum anyagát egészíti ki a Hansági Múzeum saját gyűjteménye. Egyebek mellett a közelben előkerült mamut agyarral, barlangi oroszlán koponyával és őstulok maradványokkal.

A tárlat április 28-tól június 11-ig, a Mosonvármegyei Múzeum (Szent István király út 1.) nyitvatartási idejében tekinthető meg, keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az