Kardfogú tigris és mamutborjú a múzeumban

Kardfogú tigris és mamutborjú a múzeumban

- Kategória: Hírek, Közélet

Gyerekek és felnőttek számára egyaránt izgalmas az a kiállítás, ami pénteken nyílik a mosonmagyaróvári Hansági Múzeumban. A Magyar Természettudományi Múzeum Jégkorszak című vándorkiállítását interaktív elemek, tudományos rekonstrukciók és valódi ősleletek teszik különlegessé.

A Jégkorszak című kiállításon a Magyar Természettudományi Múzeum anyagát bemutatva segítenek a jégkorszakról pontos képet kapni és eloszlatni a tévhiteket is. – tudtuk meg Czuppon Tamástól, a Hansági Múzeum igazgatójától. Elmondta: a tárlaton különleges tárgyak, gerinces ősmaradványok, tudományosan hiteles rekonstrukciók segítségével mutatják be a legutóbbi jégkorszak környezeti hatását, nyomait. Feltárulnak az utolsó 2,5 millió év klímaváltozásai, valamint a jégtakaró mozgása a kontinenseken. Sorra veszik az állandóan változó, olykor szélsőséges környezeti feltételek között élő állat- és növényvilág alkalmazkodási stratégiáit. Részletesen szólnak arról, hogy az ember természetátalakító tevékenysége mikor, milyen mértékben hagyott nyomot a Földön. A kiállítást interaktív elemek, tudományos rekonstrukciók és valódi ősleletek nagy száma teszi különlegessé.

Látható lesz például karfogú tigris, gyapjas mamutborjú, vagy barlangi medve rekonstrukciója is. A Magyar Természettudományi Múzeum anyagát egészíti ki a Hansági Múzeum saját gyűjteménye. Egyebek mellett a közelben előkerült mamut agyarral, barlangi oroszlán koponyával és őstulok maradványokkal.

A tárlat április 28-tól június 11-ig, a Mosonvármegyei Múzeum (Szent István király út 1.) nyitvatartási idejében tekinthető meg, keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között.

Ez is érdekelhet...

Átadták az új görparkot

Ünnepélyes keretek közt hivatalosan is átadták péntek délután