Jótékony sütivásárból életmentő eszköz

Jótékony sütivásárból életmentő eszköz

- Kategória: Hírek

Másfél-millió forinttal támogatta az SMR Hungary Bt. a mosonmagyaróvári Szent Kristóf Mentőalapítványt. Az összeg felét a vállalat dolgozói adventi jótékonysági vásárukon adták össze. A pénz segítségével egy úgynevezett mellkas komprimáló eszközt sikerült beszerezni a mosonmagyaróvári mentőállomásra. A támogatást jelképesen a kedden adták át.

Országosan is kiemelkedő a mosonmagyaróvári mentőautók eszközeinek felszereltsége köszönhetően a Szent Kristóf Mosonmagyaróvár és Kistérsége Közhasznú Mentőalapítvány tevékenységének. A szervezet célja, hogy tevékenységükkel a kistérségekben élők gyorsabb és szakszerűbb ellátását segítsék, illetve javítsák a mentők munkakörülményeit. Az elmúlt években több millió forint értékben adtak át mentés- és biztonságtechnikai eszközöket a mentőállomásnak.

Ezt a sort folytatva most egy újabb fontos eszközzel gazdaogott a mosonmagyaróvári esetkocsi felszereltsége, köszönhetően az SMR Hungary Bt. másfél-millió forintos adományának is. A vállalat mosonmagyaróvári és mosonszolnoki üzemében is évek óta hagyomány, hogy a dolgozók otthon készített süteményeiket a gyárban advent idején jótékonysági vásáron árusítják. Az ebből befolyt összeget aztán a cég megduplázza és karitatív célra ajánlja fel. Öt évvel ezelőtt már támogatták ilyen formán a mentőalapítványt, most pedig ismét a mentőkre esett a választásuk. A dolgozók által összegyűjtött 750 ezer forinthoz ugyanekkora összeget adott az SMR Hungary Bt.

A támogatás hozzájárult ahhoz, hogy az alapítvány megvásárolhasson egy úgynevezett Lucas 2 típusú mellkas komprimáló eszközt.  A szerkezet óriási segítséget jelent a mentőknek az elhúzódó újraélesztések során, ugyanis hatékony, egyenletes tempóval, egyenletes mélységgel végzi a mellkasnyomást. Az eszköz – ami egyébként kevés mentőautóban található meg – egy újraélesztés során egyrészt hatékonnyá teszi a mellkaskompressziót, egy ember tevékenységét kiegészíti, helyettesíti. Másrészt pedig azért fontos, mert ezzel biztosítható a folyamatos mellkaskompresszió szállítás közben is, ami a gép nélkül nem volna lehetséges. – magyarázza Zolnai Szabolcs, a mosonmagyaróvári mentőállomás vezetője.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az