Flesch Károly Nemzetközi Hegedűverseny: Harminc országból várnak résztvevőket

Flesch Károly Nemzetközi Hegedűverseny: Harminc országból várnak résztvevőket

- Kategória: Hírek, Közélet

Öt év után, idén júniusban újból megrendezi a Flesch Károly Nemzetközi Hegedűversenyt a Fejes Józsefné Zenei Alapítvány az önkormányzattal közösen Mosonmagyaróváron. A június 4-én kezdődő és egy héten át tartó rendezvényre közel harminc országból érkeznek résztvevők.

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg  június 4. és 11. között a Flesch Károly Nemzetközi Hegedűversenyt. Az esemény névadója a város szülötte, aki a 20. század első harmadának kiváló hegedűvirtuóza volt. Amint azt Popielek Éva, a Fejes Józsefné Zenei Alapítvány kuratóriumának elnöke portálunknak elmondta: a versenyen bármely európai ország fiatal művészei részt vehetnek, akik 1993. június 6. és 2003. június 5. között születtek. Indulhatnak továbbá olyan nem európai fiatalok is, akik legalább 2 éves európai zenei tanulmányt igazolnak. Az idei versenyre összesen hatvanhat résztvevőt várnak közel harminc országból, Európán kívül neveztek Ázsiából és a tengerentúlról is. Ez a létszám lényegesen meghaladja a korábbi versenyekét.

A nyitókoncertet június 4-én tartják, ahol az előző verseny harmadik helyezettje, Julia Turnovsky lép fel a Győri Egyetemi Zenekar kíséretében. Ekkor tartják a sorsolást is, ami eldönti a verseny résztvevőinek sorrendjét. A nagyszámú versenyző miatt már vasárnap elkezdődnek az elődöntők. Csütörtökön tartják a középdöntőt, majd másnap a döntőbe jutott versenyzők gyakorolnak. Szombaton kerül sor a döntőre, majd vasárnap este 7 órától tartják a gálakoncertet és díjátadót a Flesch Központ színháztermében. A gálakoncertet a Bartók Rádió élőben közvetíti. A koncertekre a belépés díjtalan, ám a gálakoncerten való részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrációs jegyek a Flesch Központ jegypénztárában válthatók.

További információ a versenyről a fleschviolincompetition.com oldalon található.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az