Átadták az új görparkot

Átadták az új görparkot

- Kategória: Hírek, Közélet

Ünnepélyes keretek közt hivatalosan is átadták péntek délután a város új görparkját Mosonmagyaróváron a Gabonarakparton. A mintegy 120 millió forintos fejlesztés Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkársága és az önkormányzat közös finanszírozásában valósult meg.

Az ünnepélyes átadáson dr. Árvay István  felidézte, hogy ezen a területen az elmúlt években egy a fiatalok által kedvelt, ám korszerűtlen pálya működött. A jelenleg kivitelezés alatt álló városi elkerülő úthoz csatlakozó körforgalom megépítése miatt a pálya teljes bontása volt szükséges. Szerették volna ugyanakkor, hogy egy ilyen létesítmény is legyen a városban, ehhez nyújtott segítéseget a kormányzati pályázati lehetőség. A támogatást a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkársága nyújtotta, a szakmai hátteret a Magyar Országos Görkorcsolya és Gördeszka Szövetség biztosította. A 60 millió forintos állami támogatás mellett ugyanekkora önrészt vállalt az önkormányzat is a költségekből. A kivitelező a Dadamao Építő Kft volt. A jelenlegi görpark egy minden igényt kielégítő pálya: street és pool elemeket is tartalmaz, a kezdők és a profik számára egyaránt ideális kialakítású.

Az átadáson Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára arról beszélt, hogy hosszú ideje elkötelezettek annak érdekében, hogy a gyerekek minél többet mozogjanak. Mint mondta: ehhez versenyképes élményt és alternatívát kell nyújtani ahhoz, hogy a fiatalok a mobiltelefon helyett a sportolást válasszák. Ennek egy jó példája a most átadott görpark, ami országos szinten is az egyik legmodernebb.

Takács-Kiss Márta, a Magyar Országos Görkorcsolya és Gördeszka Szövetség Gördeszka Szakág vezetője megköszönte, hogy egy újabb korszerű pályát alakítottak ki. Mint mondta, az elmúlt három évben országszerte kilenc görpark épült állami és önkormányzati támogatással. Ennek eredményeként néhány éve alatt duplájára nőtt az igazolt versenyzők száma. A mosonmagyaróvári pálya országosan is az egyik legjobb, éppen ezért a következő hétvégén itt rendezik a magyar bajnokság első állomását

A megnyitót követően a mosonmagyaróvári és környékbeli sportolók látványos bemutatót tartottak az új pályán.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az