Hamis papírokkal, rossz körülmények között szállított kisállatokat

Hamis papírokkal, rossz körülmények között szállított kisállatokat

- Kategória: Hírek

Hamis papírokkal és az állatok testi épsége kockáztatásával akart egy férfi Ukrajnából Csehországba utaztatni öt házi kedvencet. A pénzügyőrök Rajkánál találták meg egy autóban az állatokat a minap.

Rutinellenőrzésre állítottak félre egy Ukrajnából érkező kisbuszt a pénzügyőrök a rajkai határátkelőnél. A járműben négy különböző fajtájú kiskutyát és egy cicát találtak az egyenruhások. A sofőr az öt állathoz összesen hat, hiányosan kitöltött útlevelet adott át és arra hivatkozott: főnöke kérésére viszi az állatokat Csehországba. A pénzügyőrök rögtön gyanakodni kezdtek, majd értesítették a Győr-Moson-Sopron Vármegye hatósági állatorvosát.

A szakember kimondta, hogy az állatok közül csak az egyik kutyának van chipje, de nem tartozik hozzá útlevél, a többi állatban chip sem volt és valószínűsített koruk alapján sem lehetett őket az útlevelekhez kötni. Az állatorvos szerint a legfiatalabb alig hathetesnek becsült állatkákat nem lett volna szabad a „kutyamama” óvó közelsége nélkül szállítani.

A pénzügyőrök az állatokhoz bemutatott hamis útlevelek, valamint állatkínzás bűncselekmény gyanúja miatt értesítették a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársait, akik a sofőrrel szemben kezdeményezett intézkedést átvették. Az állatok biztonságos közegbe, egy egyesülethez kerültek.

Ez is érdekelhet...

Giesswein Sándor és Közi Horváth József keresztényszocialista politikusokra emlékeztek

Gieswein Sándor halálának 100. és Közi Horváth József