Hamis papírokkal, rossz körülmények között szállított kisállatokat

Hamis papírokkal, rossz körülmények között szállított kisállatokat

- Kategória: Hírek

Hamis papírokkal és az állatok testi épsége kockáztatásával akart egy férfi Ukrajnából Csehországba utaztatni öt házi kedvencet. A pénzügyőrök Rajkánál találták meg egy autóban az állatokat a minap.

Rutinellenőrzésre állítottak félre egy Ukrajnából érkező kisbuszt a pénzügyőrök a rajkai határátkelőnél. A járműben négy különböző fajtájú kiskutyát és egy cicát találtak az egyenruhások. A sofőr az öt állathoz összesen hat, hiányosan kitöltött útlevelet adott át és arra hivatkozott: főnöke kérésére viszi az állatokat Csehországba. A pénzügyőrök rögtön gyanakodni kezdtek, majd értesítették a Győr-Moson-Sopron Vármegye hatósági állatorvosát.

A szakember kimondta, hogy az állatok közül csak az egyik kutyának van chipje, de nem tartozik hozzá útlevél, a többi állatban chip sem volt és valószínűsített koruk alapján sem lehetett őket az útlevelekhez kötni. Az állatorvos szerint a legfiatalabb alig hathetesnek becsült állatkákat nem lett volna szabad a „kutyamama” óvó közelsége nélkül szállítani.

A pénzügyőrök az állatokhoz bemutatott hamis útlevelek, valamint állatkínzás bűncselekmény gyanúja miatt értesítették a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársait, akik a sofőrrel szemben kezdeményezett intézkedést átvették. Az állatok biztonságos közegbe, egy egyesülethez kerültek.

Ez is érdekelhet...

Greiner Voluta Vízikarnevál: Sárkányhajó versenyek, sportesemények és koncertek két napon át

Idén ismét kétnapos lesz a Voulta Vízikarnevál, amit