Közel ezren álltak ki a Karolina mellett

Közel ezren álltak ki a Karolina mellett

- Kategória: Hírek, Közélet

Közel ezer ember gyűlt össze a mosonmagyaróvári Karolina Kórház előtt csütörtök délután, hogy tiltakozzanak az intézmény leépítése ellen.

A megmozdulást a Momentum Mozgalom szervezte, ahol felszólalt a szervezet megyei elnöke. Balázs Endre hangsúlyozta: a Karolina Kórházban már 2021-ben kezdődtek a problémák, azóta folyamatosan csökkentek az ellátások az intézményben. Mint mondta: 100 ezer ember egészségügyi ellátásról van szó. Hozzátette: pártállástól függetlenül kiállnak a kórház megmaradása mellett. Erre kérnek mindenkit, aki a térségben él. Hozzátette: amennyiben nem javul a helyzet, újabb tüntetést szerveznek.

Az eseményen felszólalt dr. Szijjártó László, az orvosi kamara megyei elnöke, aki kiemelte: a Karolina Kórház működése politikai pártoktól független kell, hogy legyen. A térségben élők érdeke egy jól működő egészségügyi intézmény Mosonmagyaróváron. Mint mondta: az egészségügyi kormányzatnak nincs koncepciója a problémák megoldására. Pedig már korábban látni lehetett, hogy összeomlik ez a rendszer. A biztonságos megoldás reménye nélküli intézkedések születek az elmúlt időszakban. Az elnök hangsúlyozta: nem politikai kérdésként kell kezelni a Karolina ügyét, hanem valós megoldást találni, hiszen csaknem 100 ezer ember életéről van szó.

  

Ez is érdekelhet...

Átadták a déli tehermentesítő utat

  Átadták pénteken a déli tehermentesítő utat Mosonmagyaróváron,