Közel ezren álltak ki a Karolina mellett

Közel ezren álltak ki a Karolina mellett

- Kategória: Hírek, Közélet

Közel ezer ember gyűlt össze a mosonmagyaróvári Karolina Kórház előtt csütörtök délután, hogy tiltakozzanak az intézmény leépítése ellen.

A megmozdulást a Momentum Mozgalom szervezte, ahol felszólalt a szervezet megyei elnöke. Balázs Endre hangsúlyozta: a Karolina Kórházban már 2021-ben kezdődtek a problémák, azóta folyamatosan csökkentek az ellátások az intézményben. Mint mondta: 100 ezer ember egészségügyi ellátásról van szó. Hozzátette: pártállástól függetlenül kiállnak a kórház megmaradása mellett. Erre kérnek mindenkit, aki a térségben él. Hozzátette: amennyiben nem javul a helyzet, újabb tüntetést szerveznek.

Az eseményen felszólalt dr. Szijjártó László, az orvosi kamara megyei elnöke, aki kiemelte: a Karolina Kórház működése politikai pártoktól független kell, hogy legyen. A térségben élők érdeke egy jól működő egészségügyi intézmény Mosonmagyaróváron. Mint mondta: az egészségügyi kormányzatnak nincs koncepciója a problémák megoldására. Pedig már korábban látni lehetett, hogy összeomlik ez a rendszer. A biztonságos megoldás reménye nélküli intézkedések születek az elmúlt időszakban. Az elnök hangsúlyozta: nem politikai kérdésként kell kezelni a Karolina ügyét, hanem valós megoldást találni, hiszen csaknem 100 ezer ember életéről van szó.

  

Ez is érdekelhet...

Szigetköz Félmaraton és Futókörök Napja áprilisban

Két nagyszabású sport rendezvényt is tartanak áprilisban Mosonmagyaróváron.