Szépre száll a füst?

Szépre száll a füst?

- Kategória: Egyéb

Aprócska élelmiszerüzlet a tömbház aljában. Ajtajában zöldségek, gyümölcsök és friss péksüteményt hirdető megállító tábla csábítaná a vásárlókat.  Naponta háziasszonyok sietnek el mellette, hiszen tőle húsz méterre bölcsőde, néhány lépéssel arrébb óvoda található. A gyermekeket hozó-vivő anyukák útjába esik épp az üzlet. A legtöbben mégsem térnek be.

Ennek oka, hogy a zöldségek társaságát néhány úrnak nem éppen látszó férfiember színesíti, kezükben sörös üvegek, szájukban cigaretta. Túl azon, hogy a füstgomoly, amely körbe öleli őket rendkívül gusztustalan, de még bűzös is. Fejük felett erkélyek sora, ablakok tükre, melyekbe erősen betekergőzik a füstszag.

Társaságuk a babakocsit tologató anyukáknak is réme, hiszen harsányságukkal gyakran felverik a séta során éppen elszunnyadó kisbabákat.

A példa, amit közvetítenek, nem válik hasznára sem a kis bölcsiseknek, sem az óvodásoknak. Naponta hányják-, vetik a politikát és a futball híreit. Valamennyi témában rendkívül tájékozottak, arról azonban mégsem hallottak még, hogy az oktatási-nevelési intézmények bejáratától hány méterre szabad dohányozni?!

Érdemes volna utána járni talán, s egyszer tán erre téved valaki, aki a vonatkozó törvényt majd be is tartatja. S, aki szólni mer…

Zimmerer Anita

2016/1

Ez is érdekelhet...

Ne vásároljunk, vagy béreljünk meggondolatlanul élő nyulat húsvétra!

Húsvét közeledtével a felelős állattartásra, ezen belül különösen