Önálló jelöltekkel indul a Jobbik a választáson Mosonmagyaróváron

Önálló jelöltekkel indul a Jobbik a választáson Mosonmagyaróváron

- Kategória: Választás

Önálló polgármester- és képviselő-jelölteket állít a Jobbik az októberi önkormányzati választáson. Ezt Jávor Miklós, a párt polgármester-jelöltje jelentette be a csütörtöki sajtótájékoztatón, valamint ismertette választási programjukat.

„Generációváltásra van szükség a helyi politikában, városvezetésben is.” – hangoztatta Jávor Miklós, a Jobbik mosonmagyaróvári polgármester-jelöltje csütörtöki sajtótájékoztatóján. Hozzátette: „Elég volt abból, hogy harminc éve szinte ugyanazok a szocialista és fideszes politikusok irányítják a várost. A Jobbik hiteles, fiatalos lendületű, kreatív csapatot kínál a választópolgároknak.” Jávor Miklós elmondta: a Jobbik a tíz választókerület mindegyikében állít képviselő-jelöltet, valamint személyében polgármester-jelöltet is. Kiemelte: korábbi ígéretéhez híven önállóan indulnak a választáson, morális okokból ugyanis nem tud elképzelni együttműködést a baloldali pártokkal és szerinte politikai praktikumból sem volt indokolt ez, mivel úgy véli, velük nem lehet választást nyerni. Sajnálja ugyanakkor, hogy nem alakult ki a városban egy, a baloldali pártok nélküli ellenzéki összefogás.

Jávor Miklós hangsúlyozta: biztató kilátásokkal indulnak neki a választásnak, ám fontos, hogy a politikai érdektelenségből kizökkentsék a mosonmagyaróváriakat és mindenkit arra ösztönözzenek, hogy menjen el szavazni. A polgármester-jelölt hangsúlyozta: jelenlegi programjuk több ponton megegyezik az öt évvel ezelőtti törekvéseikkel, amiből sajnos máig sem valósult meg semmi. Fontosnak tartják, hogy a várost érintő lényeges döntésekbe minél szélesebb körben bevonják az itt élőket, gazdasági szereplőket. A megoldandó feladatok közül kiemelte a társasház építési dömping visszaszorítását, a zöldfelületek növelését, a közbiztonság erősítését közrendvédelmi konzultációs bizottság létrehozásával, az önkormányzati rendészet létszámának növelésével, bérlakás építési program megvalósítását, illetve a szociális segélyezési rendszer megreformálását.

A Jobbik képviselő-jelöltjei az egyéni választókerületekben: Balázs Endre, Balázs Tibor, Pintér Alexandra, Jávor Miklós, Redeczki Gábor, Laposa Miklós, Rode Attila, Fekete Balázs, Valiczkó Imréné, Pongrátz Sándor.

Ez is érdekelhet...

Ismét dr. Nagy István lett a képviselő

Elsöprő győzelmet aratott a Fidesz-KDNP az április 3-i