Ismét dr. Nagy István lett a képviselő

Ismét dr. Nagy István lett a képviselő

- Kategória: Választás

Az országos adatokhoz hasonlóan a megye 5. számú választókerületében is magas volt a részvételi arány a múlt vasárnapi országgyűlési választáson. A szavazatok több mint felét dr. Nagy István, a Fidesz-KDNP jelöltje kapta, így újra megválasztották a térségben országgyűlési képviselőnek. Országosan is a Fidesz-KDNP kapta a legtöbb voksot, így szerezte meg a képviselői mandátumok többségét is.

Összesen tizenhét egyéni képviselőjelölt közül válogathattak a szavazók a megye 5. számú választókerületében – Mosonmagyaróváron és a környékén – a múlt vasárnap megtartott országgyűlési választáson.

A választókerületben 70,42 százalékos volt a részvételi arány, azaz összesen 51 744 ember ment el szavazni. A szavazatok döntő többsége, 98,77 százaléka érvényes volt, mindössze 635 voks volt érvénytelen.

A szavaztok összesítése után az alábbi sorrend született a jelöltek között.

Dr. Nagy István (FIDESZ-KDNP) 28 220 (55.26 %)

Jávor Miklós  (JOBBIK)  13 188 (25.82 %)

Bogyai Zsolt (MSZP-PÁRBESZÉD)  5 054 (9.9 %)

Goda Bálint Zsolt (LMP) 2 583 (5.06 %)

Nagy Péter Krisztián (MKKP)  912 (1.79 %)

Nagy Ádám  (MUNKÁSPÁRT) 211 (0.41 %)

Deschelak Károly Ferenc  (EGYÜTT)  202 (0.4 %)

Kuzmits Ferenc (Családok Pártja)  170 (0.33 %)

Márkus János (FKGP)  144 (0.28 %)

Oláh Cintia Virgínia (Magyar Demokratikus Unió)  74 (0.14 %)

Tivadari Zsuzsanna (KÖSSZ)  69  (0.14 %)

Deák János  (ÉRTÜNK ÉRTETEK) 54 (0.11 %)

Gősi Melinda  (SZEM PÁRT)  53 (0.1 %)

Pintér Zoltán  (Összefogás Párt)  46 (0.09 %)

Pongrácz Szimonetta (MEDETE PÁRT)  44 (0.09 %)

Joó András  (HAJRÁ MAGYARORSZÁG)  27 (0.05 %)

Puter Ferenc  (IMA)  18  (0.04 %)

 

A választást követően rövid értékelésre kértük a választókerületben győztes dr. Nagy Istvánt.

„Köszönöm szépen a bizalmat. Végtelen megtisztelő és jó érzés. A szavazók magas száma és a személyemre, illetve a Fidesz- KDNP-re leadott voksok aránya azt mutatja, hogy a választópolgárok megértették a választás tétjét. Hálásan köszönöm, hogy belém vetették a bizalmukat, s engem találtak alkalmasnak arra, hogy a térség érdekeit képviseljem az Országgyűlésben. Minden erőmmel azon leszek, hogy méltó legyek erre a bizalomra.
Hosszú és nehéz kampány volt, számos új jelenséget hozott felszínre. A közösségi média arctalanságot és névtelenséget biztosító volta olyan indulatokat és valótlan tényeket jelenített meg, ami nagymértékben terhelte a társadalom tűrőképességét. De hála Istennek győzött a normalitás.
A kampányban minden jelölt azért dolgozik, hogy milyen különböző programot tud bemutatni, hogy miben különbözik a másik jelölt programjától. Mostantól viszont azért kell dolgoznunk, hogy ezek a különbségek elsimuljanak, az emberek között kialakult árkok betemetődjenek. A kampány véget ért, de számomra a munka folytatódik. Fogjunk össze, hogy Mosonmagyaróvár és a térség a legdinamikusabban fejlődő és a legjobb hely legyen Magyarországon. Mindenki munkájára számítok, dolgunk lesz bőven!” – mondta dr. Nagy István.

Ez is érdekelhet...

Ismét dr. Nagy István lett a képviselő

Elsöprő győzelmet aratott a Fidesz-KDNP az április 3-i