Folytatnák a megkezdett munkát – Dr. Árvay István a polgármester-jelölt

Folytatnák a megkezdett munkát – Dr. Árvay István a polgármester-jelölt

- Kategória: Választás

„Az elmúlt években olyan fokú fejlődés és tudatos építkezés ment végbe Mosonmagyaróváron, amire alapozva újra a város polgárainak bizalmát kérjük.” – hangsúlyozta dr. Nagy István, agrárminiszter, országgyűlési képviselő, a Fidesz választókerületi elnöke csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján, ahol bejelentette: a Fidesz és szövetségesei ismét dr. Árvay Istvánt jelöli a polgármesteri posztra az őszi önkormányzati választásokon.

Dr. Nagy István elmondta: a párt tagsága egyhangúlag döntött arról, hogy dr. Árvay Istvánt ajánlja polgármester-jelöltnek és ugyancsak teljes volt az egyetértés abban is, hogy a jelenlegi csapatot, a koalíció jelenlegi képviselőit indítják újra az egyes választókerületekben. Ennek megfelelően a Fidesz-KDNP, Nemzeti Fórum, Független Kisgazda Párt, Lakástulajdonosok és Bérlők Egyesülete képviselő-jelöltjei Keszeiné Siklósi Zsuzsanna (Fidesz), Kránitz Péter (Fidesz), Németh Sándor (Fidesz), dr. Iváncsics János (KDNP), Staár Katalin (Fidesz), Nyitrai József (LABE), Muráncsik László (Nemzeti Fórum), Pausits István (Fidesz), dr. Frauhammer Csaba (KDNP), Kránitz László (Fidesz).

A sajtótájékoztatón dr. Árvay István kiemelte: huszonegy éve vesz részt az önkormányzat munkájában, mint ahogy a képviselő-jelöltek közül is többen hosszú ideje végzik ezt a munkát. Az elmúlt öt évben próbáltak minden lehetőséget megragadni, ennek köszönhetően szemmel látható a város dinamikus gyarapodása. A következő ciklus legfőbb feladata lesz a közösségi élet színesítése, Mosonmagyaróvár élhetőségének erősítése. Dr. Árvay István hozzátette: az előző választásokhoz képest csupán egy helyen történt változtatás a jelölt személyében. A 2. számú választókörzetben Kránitz Péter lépett Szabó Miklós helyébe. Szabó Miklós korábban a FIDESZ és Mosonmagyaróvári Polgári Kerekasztal (MPKE) közös jelöltjeként került a testületbe, azonban a koalícióból időközben kilépett. Az MPKE az alapszabályában meghirdetett jobboldali egységet hirdető elkötelezettsége ellenére az önálló indulás mellett döntött és kizárólag a baloldali pártok támogatását élvezi, így velük a választási együttműködés lehetetlenné vált.

Képviselő-jelöltek:

1. számú választókerület (magyaróvári belváros, Lucsony, termál környéke, Halászi úti kertváros)

KESZEINÉ SIKLÓSI ZSUZSANNA (FIDESZ)

Mosonmagyaróváron született, itt lakik, mérlegképes könyvelő. Férje mezőgazdász, két felnőtt gyermekük van. 2010-től az önkormányzat Pénzügyi Bizottságának tagja, az Oktatási, Kulturális és Sportbizottság elnökhelyettese volt. 2014-től a Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság és a Társadalmi Kapcsolatok Bizottság elnökhelyettese képviselőként. Az AQUA Szolgáltató Kft. Felügyelő Bizottságának elnöke 2010 óta folyamatosan.

2. számú választókerület (majoroki városrész, Duna lakópark, Liget lakópark)

KRÁNITZ PÉTER (FIDESZ)

Mosonmagyaróváron született, nyugdíjas pedagógus, nős, három gyermek édesapja. Körzetét jól ismeri, 2014-ig két cikluson keresztül volt önkormányzati képviselő. 2010-2014 között a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke volt, 2014-től a Szociális és Esélyegyenlőségi Bizottság külső bizottsági tagjaként segíti a képviselő-testület munkáját. A Szociális Foglalkoztató Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottságának elnöke. A Mosonmagyaróvári Katolikus Karitász vezetője, a Majoroki Polgári Kör aktív tagja.

3. számú választókerület (MOFÉM-telep, Lajta lakókert)

NÉMETH SÁNDOR (FIDESZ)

Mosonmagyaróváron született, élete meghatározó 25 évét a MOFÉM-telepen élte le. A biztosítási szakmában dolgozik, nős, két gyermeke van. 2002-ben az Igazgatási és Ügyrendi Bizottság elnökeként és a Tulajdonosi Bizottság tagjaként szolgálta a várost. 2006-2010 között a Tulajdonosi Bizottság elnöke, majd a Pénzügyi Bizottság tagja volt 2014-től önkormányzati képviselő, a Gazdasági és Városüzemeltetési Bizottság és Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság tagja.

4. számú választókerület (Kossuth Lajos utca- Lőpor utca – Gyári út – ipartelepi városrész)

DR. IVÁNCSICS JÁNOS (KDNP)

Mosonmagyaróváron született, a körzetben lakik feleségével és két fiával. A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány vezetőjeként dolgozik. Képviselőként 1998-tól részt vesz a helyi közéletben, második ciklusban alpolgármesterként tevékenykedik. Alpolgármesterként a társadalmi kapcsolatok, sport, szociális és egészségügyi területért felelős. 2010-től önkormányzati képviselője a körzetnek.

5. számú választókerület (Hanság utca, Báger-tó környéke)

STAÁR KATALIN (FIDESZ)

Mosonmagyaróvár a szülővárosa, pedagógusként itt dolgozik. Két gyermeke van. 2002-2006-ig az Önkormányzat Oktatási és Ifjúsági Bizottságának tagjaként, 2006-tól az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnökeként, s képviselőként 22 éve önkormányzati munkával foglalkozik. 2014-től a Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnökeként tölt be tisztséget. A Flsech Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottságának elnöke, a VÜF Kft.-nél Felügyelő Bizottsági tag.

6. számú választókerület (Városközpont, Móra-lakótelep, Károly-liget)

NYITRAI JÓZSEF (LABE)

Tősgyökeres mosonmagyaróvári, nyugdíjban van. 1992-ben megalapította a LABE-t, 25 éve önkormányzati képviselő. 2014-től a Gazdasági és Városüzemeltetési Bizottság és a Szociális és Esélyegyenlőségi Bizottság tagjaként végzi munkáját. A Mosonmagyaróvár Közrendvédelméért Alapítvány kuratóriumi elnöke, közbiztonsági tanácsnok.

7. számú választókerület (Városközpont)

MURÁNCSIK LÁSZLÓ (NEMZETI FÓRUM)

Mosonmagyaróváron született, négy gyermek édesapja, egy távközlési cég helyi központjának irodavezetője. Civilként a Theatrum ad Flexum Egyesület elnöke, a társulat tagja. 2006 óta önkormányzati képviselő. 2014-től a Gazdasági és Városüzemeltetési Bizottság, valamint a Szociális és Esélyegyenlőségi Bizottság tagjaként, a MOVINNOV Felügyelő Bizottságának tagjaként végez munkát.

8. számú választókerület (Széchenyi-lakótelep, Mosonyi Mihály-lakótelep, Mediterrán-lakópark – Duna utcáig)

PAUSITS ISTVÁN (FIDESZ)

Mosonmagyaróváron szülelett. Történelem és bölcsész szakos tanári valamint politológusi végzettsége van. A helyi politikai életben való aktív részvételével 2014-től képviselőként is hozzájárul a város gyarapodásához. A Szociális és Esélyegyenlőségi Bizottság és a Társadalmi Kapcsolatok Bizottság tagja.

9. számú választókerület (mosoni városrész)

FRAUHAMMER CSABA (KDNP)

Születése óta Mosonban él,  2011-től ügyvédként dolgozik. A Mosoni Egyházközség képviselő-testületének tagja. Az Önkormányzat képviselő-testülete 2010-ben a VÜF Kft. Felügyelő Bizottsága, 2012-ben pedig a Mosoni Bizottság tagjává választotta. 2014-től a Gazdasági és Városüzemeltetési Bizottság elnöke és VÜF Kft. Felügyelő Bizottságának elnöke.

10. számú választókerület (mosoni városrész)

KRÁNITZ LÁSZLÓ (FIDESZ)

Mosonmagyaróváron született, nős, két gyermek édesapja. Főállású őstermelőként méhekkel foglalkozik, egy vállalkozás társtulajdonosa. Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2006 óta tagja, ahol a mosoni városrész érdekeit képviselte a Pénzügyi Bizottságban. 2014-től a Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság, valamint a Társadalmi Kapcsolatok Bizottság tagja. 2019-től az AQUA Szolgáltató Kft. Felügyelő Bizottságának tagja.

Ez is érdekelhet...

Ismét dr. Nagy István lett a képviselő

Elsöprő győzelmet aratott a Fidesz-KDNP az április 3-i