Zajlanak már a tavaszi munkálatok – Húszezer virágot ültetnek ki városszerte

Zajlanak már a tavaszi munkálatok – Húszezer virágot ültetnek ki városszerte

- Kategória: Hírek, Közélet

Javában zajlanak a tavaszi munkálatok Mosonmagyaróvár közterületein. A Városüzemeltető és Fenntartó Kft. munkatársai folyamatosan dolgoznak annak érdekében, hogy rendezett legyen a városkép.

Amint azt Nagy Attila, a társaság parkfenntartási csoportjának vezetője portálunknak elmondta: több területen végeztek  növényzet ritkítást az elmúlt hetekben. Így például az aljnövényzet irtására került sor a Huszár Gál utca elején, a Megyei-csatorna nyomvonalában. Ennek célja volt egyrészt, hogy rendezett környezetet alakítsanak ki itt, másrészt pedig elejét vegyék az illegális hulladéklerakásoknak. Erről a területről ugyanis az elmúlt időszakban több mint tíz köbméter hulladékot szállított el a Városüzemeltető. Az aljnövényzet tisztítása mellett a beteg és korhadt fákat is kivágták itt. Hasonló munkálatok zajlanak jelenleg is a Feketeerdei út bevezető szakaszán, valamint a város több pontján. Az így keletkezett zöldhulladékot a helyszínen ágdarálóval feldolgozzák, az így keletkezett darálékot pedig a Malom-ági Lajta melletti sétány felújítására használják fel.

Elkezdték már a tavaszi metszési munkálatokat, a cserjék és évelő növények szükséges visszavágását. Első körben a fagyra kevésbé érzékeny növényeken végzik el ezeket a munkálatokat. Folytatódik továbbá az Akadémia tér növényesítése, ahová évelőket ültetnek ki a tavasz folyamán.

Nagy Attila hozzátette: az elmúlt hónapokban elkészítette az egynyári virágok ültetési tervét. Sajnos ezen a területen is elszabadultak az árak, az előző évihez képest több mint harminc százalékos a drágulás. Ennek ellenére idén sem marad el a virágosítás, több mint 20 ezer növényt ültetnek el városszerte az ágyásokba és virágládákba. A tavaszi virágosítás a következő hónapban kezdődik, addig pedig az ősszel elültetett árvácskák díszítik a várost.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az