Jövő héttől már csak érvényes matricával viszik el a szemetet

Jövő héttől már csak érvényes matricával viszik el a szemetet

- Kategória: Hírek, Közélet

A következő héttől már ellenőrzik a hulladékgyűjtő edényeken az azonosító matricákat. Ezután már csak az érvényes matricával ellátott kukákat üríti ki a szolgáltató.

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. január második felében, a 2022. IV. negyedéves hulladékdíj számla mellékleteként kiküldte az idei évre érvényes edényazonosító matricákat. A matrica kommunális hulladékgyűjtő edényzetre történő felragasztásával igazolható, hogy 2023-ban az adott ingatlan jogosult az matricán levő űrtartalmú és darabszámú kukával a hulladékszállítás igénybevételére. Az edényazonosító matricát az edényre jól látható helyre kell felragasztani a levélben található tájékoztató alapján. A kukát úgy kell kihelyezni gyűjtésre, hogy a matricás oldala az úttest felé nézzen.

A Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai megkezdik a matricák kihelyezésének és rajta lévő űrtartalom helyességének ellenőrzését. A március 20-i héten még kiürítenek minden edényzetet, de azt követően már csak az érvényes matricával ellátott hulladékgyűjtőkből viszik el a szemetet.

A későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében célszerű a megkapott matricát a hulladékgyűjtő edényre mielőbb felragasztani.

Személyes ügyfélszolgálat hétfőn 13:00-19:00, szerdai és csütörtöki napokon 07.30 – 15.00 között.

E-mail: info@kisalfoldikh.hu, lakossag.szamlazas@kisalfoldikhk.hu
Telefon: +36 96 555-545, +36 30 791 4015

Ez is érdekelhet...

Állami elismerések a nemzeti ünnep alkalmából

A nemzeti ünnep alkalmából többen is kaptak rangos