Sportgálán köszöntötték a a város legjobb sportolóit

Sportgálán köszöntötték a a város legjobb sportolóit

- Kategória: Hírek, Közélet

A XIX. Városi Sportgála a sportegyesületek zászlóinak bevonulásával, a Haller Sport Majorette Egyesület csoportjának táncával és a Mosonmagyaróvár Televízió sportösszeállításával vette kezdetét március 10-én a mosonmagyaróvári Flesch Károly Kulturális Központban.

Dr. Iváncsics János alpolgármester köszöntőjében kitért arra, hogy a tavalyi év milyen kiemelkedő volt a teljesítmények tekintetében a város sportéletében, s hogy a jelenlevők mind példaképei lehetnek sportolótársaiknak, mert megmutatják, hogy hogy van értelme szenvedni a sikerért, aki pedig ilyen akaraterőre tesz szert, az életben is könnyebben megállja a helyét..

Pálinger Katalin, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségének tagja beszédében a sport szeretetére buzdította az utánpótlást jelentő fiatal sportolókat, mint elmondta: a sport jó, mert egészséget őriz, közösséget teremt, boldoggá tesz.

Az idei évben 5. alkalommal kerültek új rendszer szerint átadásra a város legjobbjainak járó elismerések. A kategóriajelölteket a sportegyesületek vezetői nevezték be, s előző évi teljesítményüket, versenyeredményüket egy öttagú Bíráló Bizottság értékelte. A bizottság tagja Dr. Gyömörei Tamás egyetemi docens, a győri Széchényi István Egyetem Testnevelés és Sportközpontjának vezetője, Staár Katalin, a Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnöke, Hoffmann Gergely sportmenedzser, Szeitz Tibor sportújságíró, és Dr. Iváncsics János, sportért felelős alpolgármester volt.

 

A sportgálán dr. Árvay István polgármester adta át Mosonmagyaróvár Város Sportdíját Vitos Elemér és Vitos Zoltán, az MVSE jégkorong szakedzői részére. Az Év Sportegyesülete az MTE1904 lett 2022-ben, a kupát az egyesület képviseletében Király József, a Credobus sportigazgatója vette át szakosztályvezető társai kíséretében. Az év edzője díjat Gyurka János, az MKC SE női felnőtt kézilabdacsapatának edzője és a jelölteknek járó kupákat Szitás László (Mosonmagyaróvári Atlétikai Club) és Varga László (MTE1904 Labdarúgó Szakosztály ) edzők részére is Dr. Árvay István polgármester adta át.

Az Év Női Sportolója címnek Németh Henriette, az MVSE Sárkányhajó Szakosztályának sikeres versenyzője örülhetett. Kupát kapott Deák Alexandra, a ROAD Amatőr Mountain Bike és Országúti Kerékpáros SE sportolója. Az Év Férfi Sportolója kategóriát Farkas László Kálmán K1 világbajnok, a Nutu Team SE küzdősportolója nyerte.  Dula Attila, a Magyaróvári Íjász SE jelöltje és Tomasits Áron, a Mosonmagyaróvári Chang Shaolin Kung Fu SE versenyzője került még e kategóriában a TOP3-ba.

 

Az Év Csapata díjat Pálinger Katalin alelnök adta át a Motherson Mosonmagyaróvár női kézilabda csapat képviseletében Tóth Eszter csapatkapitánynak, aki a Városi Krónikába is bejegyezte nevét. Nagy tapsot kapott a Credobus Mosonmagyaróvár – MTE – 1904 férfi labdarúgó szakosztály felnőtt csapata és a MOGAAC DSE Férfi Kosárlabda Szakosztály csapata is. Az Év Női Csapatjátékosa Pásztor Noémi (Motherson Mosonmagyaróvár) díját dr. Iváncsics János alpolgármestertől vehette át. Az Év Férfi Csapatjátékosa Ócsai Máté, az MTE1904 Asztalitenisz Szakosztály felnőtt csapatának legfiatalabb versenyzője volt 2022-ben. Az örömhírt telefonon keresztül osztották meg vele, mivel úton volt a miskolci tavaszi bajnokságra.

Az Év Masters Sportolója 2022-ben Lackmann István, a Magyaróvári Íjász SE tagja, TOP3-ba került eredményeivel Schmauser József, a Road Amatőr Mountain Bike és Országúti Kerékpáros SE versenyzője és Balaskó Milán, a Szenyor Kerékpáros Szabadidő SE sportolója.

Az Év Parasportolójaként állt színpadra Nagy Réka a Mosonmagyaróvári Atlétikai Club és a Trappancs Szervátültetett Gyermekek Egyesületének parasportolója. Teljesítménye megbecsüléseként Pető Zsolt, a ROAD Amatőr Mountain Bike és Országúti Kerékpáros Sportegyesület versenyzője és Laczi-Kiss Milton, az MVSE Para Evezés szakosztályának versenyzője is kupával tért haza.

Az Év Diákolimpikonja kategóriában Demkó Janka, a Mosonmagyaróvári Móra Ferenc Általános Iskola 8. évfolyamos tanulója lett a nyertes, a TOP3-ba Muszik Zalán Zsolt, a Győri SzC Haller János Általános Iskola tanulója, a Delta Sportegyesület Judo Szakosztályának kiváló versenyzője és Scheili Virág, a Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium tanulója került. Tekintettel arra, hogy a diákok felkészítésében az iskolai testnevelő tanároknak is jelentős szerepük volt, a jelöltekkel együtt őket is köszöntötték.

Az Év Utánpótlás Lány Sportolójaként állt a színpadon Scheili Virág, a Mosonmagyaróvári Atlétikai Club fiatal atlétája, míg Lobitz Adél, a Mosonmagyaróvári Chang Shaolin Kung Fu Sportegyesület és Demkó Janka, az MVSE Evezős Szakosztályának versenyzője a TOP3-ba kerülésért kupát kapott.

Az Év Utánpótlás Fiú Sportolója címet Hancz Tamás, a Szenyor Kerékpáros Szabadidő Sportegyesület versenyzője nyerte el, aki kerékpáros fiú országúti U17 kategóriában versenyez. A gála idején éppen Olaszországban volt csapatával. A TOP 3-ba került még Árvai Botond, a Mosonmagyaróvári Chang Shaolin Kung Fu Sportegyesület s Demkó Mátyás a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület Evezős Szakosztályának korosztályos magyar válogatott versenyzője.

Az Év Utánpótlás Csapata a Mosonmagyaróvári Torna Egyesületen belül működő Credobus Tehetségközpont U19 korosztályú labdarúgócsapata lett. Edzőjük Horváth Csaba. A TOP 3-ba kerültek még e kategóriában a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület Naturland Kajak-Kenu Szakosztályának sportolói és a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület Evezős Szakosztály párosa, Demkó Mátyás és Hegedűs Ádám is. Az Év Tánccsoportja díjat a Royal Kolibri Tánc Sportegyesület Lil Kolibris Formációja nevében Auxner Bianka edző vette át. A Kitartásért díjat Nagy Dávid, a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület Evezős Szakosztály evezőse érdemelte a tavalyi évben.

Versenykategórián kívül Országos Gyermekkéktúra teljesítményük elismeréseként Pollreisz Anna (14) és Pollreisz Júlia (12) emléklapot kapott.

A Városi Sportgálán jubiláló testnevelőt is köszöntött dr. Iváncsics János alpolgármester Baranyi Pál, a Győri Szc Hunyadi Mátyás Technikum testnevelő tanára személyében, aki az idei évben 40 éves testnevelői pályafutását ünnepli. A 30 éves jubiláló Dr. Tóthné Ruzsa Irén, a Piarista Gimnázium testnevelő tanára betegség miatt nem tudott jelen lenni.

A díjazottak Vincze Kornélia Andrea mosonmagyaróvári keramikusművész egyedi készítésű vázáit kapták meg, a csapatok egy-egy kupát vettek birtokukba.

 Vizsy-Gombosi Lilla

Fotó: Milkovits Péter

Ez is érdekelhet...

Állami elismerések a nemzeti ünnep alkalmából

A nemzeti ünnep alkalmából többen is kaptak rangos