Útépítések, csomópont átalakítások városszerte

Útépítések, csomópont átalakítások városszerte

- Kategória: Közélet

Városszerte számos helyen zajlottak útépítések az elmúlt hetekben, illetve zajlanak jelenleg is Mosonmagyaróváron. Emellett több csomópont átalakítása is folyamatban van.

A fejlesztések eredményeként az elmúlt időszakban megtörtént a Kálnoki utca, valamint az Ostermayer utca felújítása. Jelenleg zajlik a Gorkij utca kivezetése a Királyhidai úti bevásárlóközpontig. Folyamatban van továbbá a Terv és Szekeres Richárd utcák csomópontjának átépítése. A kereszteződésben lámpás csomópont épül, elválasztott forgalmi sávokkal. A fejlesztés részeként a Terv utca felújításából eddig kimaradt szakasz aszfaltozása is megtörténik. Az új csomópont és az útépítés várhatóan október elejére készül el.

Ugyancsak folyamatban van a Halászi út és Kálnoki utca kereszteződésének átépítése. Itt jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki, valamint Halászi felől egy új forgalmi sávot is létesítenek. A Kálnoki utca csatlakozását követően a Várallyai utca irányába eső autóbusz megállót megszüntetik, illetve átépítik. A csomópontban egy új gyalogátkelőhely is létesül. Az átkelő mellett térkő burkolatú járdát is építenek. Ezzel együtt megkezdődött a Halászi út Várallyai utca kereszteződésének úgynevezett osztályozó sávos csomóponttá történő átépítése is. A belváros felől a Várallyai utca irányába kanyarodó járművek számára önálló balra kanyarodó sáv, valamint a Várallyai utcából a Kálnoki utca irányába történő kikanyarodást segítő soroló sávot építenek. Emellett gyalogátkelőhely is létesül a csomópontban.

Zajlik továbbá a Zsófia királyné utca kiépítése, illetve az Ujhelyi Imre utca felújítása és ezzel párhuzamosan a bagoly szobor mögötti út kiépítése. Ezen útfelújítások összértéke meghaladja a félmilliárd forintot.
A fejlesztések ezután sem állnak le. Az elkövetkezendő időszakban kerül sor az Akadémia téren egy út és hozzá tartozó parkoló építésére, valamint a Terv utcai garázssor felújítása is, illetve a Szent István király utcai járda két szakasza is megújul.

Ez is érdekelhet...

Szabó Miklós: „A város érdeke felül fogja írni a pártérdeket”

„Bízom az októberben munkába álló képviselő-testület minden tagjának