Szent István Napok

Szent István Napok

- Kategória: Hírek, Közélet

Öt helyszínen, négy színpadon több mint húsz produkció jelenik meg augusztus 19-én és 20-án Mosonmagyaróváron.

Mosonmagyaróvár történelmi belvárosában a Szigetköz legnagyobb összművészeti fesztiválján. Gasztroplacc, Gyerkőckert, Vártó és Vár Színpad, Mesterségek utcája és a Szigetköz legnagyobb halászleve várja az érdeklődőket az állami ünnepen. Best of Geszti, Tankcsapda, Boban Markovic Orkestar, Halász Judit, Pál Utcai Fiúk, Csaknekedkislany, Dánielfy Gergely és az Utazók, Willcox is a fellépők között lesz a két napos szabadtéri fesztiválon.

A Szent István Napokon minden augusztusban a kultúráé és a szórakozásé a főszerep, szabadtéri felnőtt és gyermek programok, nagy koncertek az ország legismertebb előadóival, melynek a megújult Magyaróvári Várnegyed és Mosonmagyaróvár történelmi belvárosa, a Magyar utca ad otthont.

Augusztus 19-én 16 órától a Gasztroplaccon a győri Sziporka Zenekar nyitja a kétnapos rendezvény szabadtéri fellépőinek sorát, akiket Kuna Vali és Zenekara követ. Velük párhuzamosan a Vártó Színpadon 16 órától Találkozás egy régi szerelemmel címmel megidézik a régi táncdalfesztiválok hangulatát és a legismertebb Szenes Iván dalokat a Nagy Szenes Iván showban a Monarchia Operett előadásában. 19 órától pedig a színpadon a Pál Utcai Fiúk, akiket a Vár színpadon 21 órától Geszti Péter, Kozma Orsi, Váczi Eszter, Behumi Dóri követ a Best of Geszti nagy élő koncerttel. Az augusztus 19-i szuperkoncertet 22.30-tól a Vártó Színpadon a Csaknekedkislany követi, a Gasztroplaccon pedig az A’la Carte zenekar zárja az első fesztiválnapot.

Augusztus 20-án már kora reggel indulnak a programok. A belvárosban „Mesterségek utcáján” kicsi és nagy egyaránt ízelítőt kaphat a régi mesterségekből 9 órától 15 óráig, úgy mint gyertyamártás, halászháló készítés, nemezelés, csigatészta-készítés, szíjgyártás, szappankészítés, cipósütés, merített papír készítés, csuhé-, gyékény- és kosárfonó műhely, mackókészítés. Kipróbálhatják a rokkát, megismerkedhetnek a könyvkötővel, a szíjgyártóval. A fesztivál helyszínein élő szobrokkal és mutatványosokkal, gólyalábasokkal találkozhatnak a látogatók. 10 órakor fellép a Mofém Fúvószenekar, a 11 órától a KL Színház marionettjátékával várják a gyerekeket, majd délre elkészül Szigetköz legnagyobb halászleve, melyet óriásbográcsban készítenek. Közben a Jó ebédhez szól a nóta Kosáry Judit és Sebestyén Tamás jóvoltából a Magyar utcán.

A Gasztroplacc augusztus 20-án a Magyaróvári Várnál 15 órától Sebő Lili és a MOM koncertjével nyit, akiket az AveEva követ. A Gyerkőckertben 15 órától egészen este 20 óráig óriás labirintus, kötél akadálypálya, logikai játszóház, a Manófalvi Kalandvár és arcfestés, csillámtetoválás várja a családokat. Mindeközben a Vártó Színpadon 14 órától Halász Judit „A vitéz kalóz, meg a nagymama” koncertjével várja a gyerekeket. 16 órától követi Dánielfy Gergő és az Utazók fellépése, majd 18.30-tól a színpadon a Boban Markovic Orkestar zenél. 21 órától az est szuperprodukciója a Vár Színpadon a Tankcsapda lesz, majd 22.30-tól tűzijáték. A Gasztroplaccon 22.30-tól a Continental Show Band zenél és a kétnapos fesztivál zárása 23 órától Willcox fellépése a Vártó Színpadnál.

A Szent István Napokon este a csodás helyszínen fényfestés is elvarázsolja a látogatókat. A Vár színpad élő nagykoncertjeire kell csak jegyet váltani, minden más program ingyenes. A jegyek ára 2.500 forint. A belépés 10 év alattiaknak ingyenes. A jegyeket a belépéshez karszalagra kell váltani az adott napon.

Ez is érdekelhet...

Szabó Miklóst választották polgármesternek

A vasárnapi önkormányzati választáson a polgármesterjelöltek közül Szabó