Új vezető az Ostermayer Óvodában: Továbbra is a folyamatos fejlődés a cél

Új vezető az Ostermayer Óvodában: Továbbra is a folyamatos fejlődés a cél

- Kategória: Hírek, Közélet

Még júniusban döntött a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete arról, hogy a következő öt évre Lukácsné Deli Gabriellát bízza meg az Ostermayer Óvoda vezetésével. Az új óvodavezető már el is kezdte a munkát, akit az elkövetkezendő évek terveiről kérdeztünk.

Lukácsné Deli Gabriella ezt megelőzően harminckét évig dolgozott az újrónafői óvodában, ahol kilenc éven át volt tagóvoda vezető. Ez idő alatt megszerezte a vezetői képesítéseket is. Később egy éven át dolgozott a mosonmagyaróvári Majoroki Óvodában. Mint mondja: tősgyökeres mosoni, itt született és lakott hosszú időn át. Nagyon jól ismeri a városrészt, így az Ostermayer Óvodát is. Óvodavezető kollégájának bíztatására döntött úgy, hogy megpályázza a vezetői állást.  Hozzátette: érzett magában ehhez kellő motivációt és elhivatottságot, hogy szakmai tapasztalatával segíteni tudja az intézmény működését.

Az új óvodavezető kiemelte: az Ostermayer Óvoda kollektívája fiatal, lendületes, kreatív és nagyon motivált. Tizenkét óvodapedagógussal és saját gyógypedagógussal végzik a nevelőmunkát. Jelenleg 2 GYES-en lévő óvodapedagógust pedagógiai asszisztens helyettesít. Az intézmény hat csoportjában mintegy százhúsz kisgyermek nevelését végzik a pedagógiai
asszisztensek és dajka nénik segítségével. A hagyományos óvodai nevelés mellett pedagógiai programjukban a művészetek eszközeivel nevelés kap nagy hangsúlyt, de emellett odafigyelnek a környezettudatosságra, a sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztésére és a tehetséggondozásra is. Szülői igények alapján helyet kaphat a jövőben a játékos
nyelvoktatás és táncos mozgásfejlesztés is.

Lukácsné Deli Gabriella hozzátette: a kollégák jó szakmai tudása mellett az intézmény rendkívül jó tárgyi feltételekkel is rendelkezik. Az önkormányzat támogatásával az elmúlt években számos fejlesztés valósult meg, amit az elkövetkezendő időszakban is szeretnének folytatni.

 

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az