Másfél éven belül harmadszor tarolták le a piacot – Most is több milliós a kár

Másfél éven belül harmadszor tarolták le a piacot – Most is több milliós a kár

- Kategória: Hírek, Közélet

Másfél éven belül harmadszor tarolta le rendőrök elől menekülő embercsempész a mosoni piac egyik beton standját. Legutóbb a héten történt ilyen baleset. A kár most is több millió forint.

Egy Audi Q7 típusú személyautó haladt az Ostermayer utcán a Kápolnatér irányába néhány napja az éjszakai órákban. A kocsi vezetője az őt üldöző rendőrök elől menekült, amikor a piactérhez érve a nagy sebessége miatt a sofőr elvesztette uralmát a jármű felett, ezért az úttestet jobb oldalon elhagyva egy fának, majd onnan a piac egyik beton standjának ütközött. A kocsiban tizennégy illegális migráns utazott. A beton stand ezúttal is darabokra tört.

Ez már a harmadik ilyen eset volt másfél éven belül. Amint azt Kosár Tibor, a piacot működtető Városüzemeltető és Fenntartó Kft. ügyvezetője portálunk érdeklődésére elmondta: mindhárom alkalommal több milliós káruk keletkezett. A beton standot ezúttal is teljesen el kellett bontani. Igyekeznek azt mielőbb visszaállítani, hiszen a piac működésében is problémát okoz ez a rongálás, mivel ezeket a helyeket most nem tudják használni az árusok. A helyreállítás több millió forintjába kerül az önkormányzatnak és a Városüzemeltetőnek.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az