Egyre több atrocitás éri a parkoló ellenőröket – Legutóbb már tettlegességig fajult a konfliktus

Egyre több atrocitás éri a parkoló ellenőröket – Legutóbb már tettlegességig fajult a konfliktus

- Kategória: Hírek, Közélet

Egyre több atrocitás éri a parkoló ellenőröket Mosonmagyaróváron. Legutóbb a napokban már tettlegességig is fajult a konfliktus. Az ügyben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult eljárás.

Egyre gyakrabban érik atrocitások a pakoló ellenőröket Mosonmagyaróváron. Eddig szerencsére csak verbális támadásokat kaptak. A minap azonban már tettlegességig fajult a helyzet. Amint azt Tóth Lászlótól, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. parkolási csoportjának vezetőjétől megtudtuk: az Erkel utcai posta előtt bántalmazta egy feldühödött autós az egyik munkatársukat. Elmondta: a házaspár a posta előtt parkolt le, kisgyermeküket azonban a kocsiban hagyták arra gondolva, így nem kell parkolójegyet váltaniuk. Miután visszaértek az autójukhoz, „megdöbbenve” tapasztalták, hogy pótdíjat kaptak. A pár hölgy tagja ezt kérte számon a parkoló ellenőrtől, majd némi szitkozódás és kiabálás után arcon ütötte a Városüzemeltető munkatársát. Az ütéstől a fiatal lány szemüvege is leesett, amit később a bokrok között találtak meg.

Tóth László hozzátette: sajnos egyre gyakoribbak a verbális támadások a munkatársaival szemben. Sokan nem értik meg, hogy ha beállnak egy fizető parkolóba, az fizetési kötelezettséggel jár. Teljesen mindegy, hogy egy percet, vagy egy órát állnak ott. Többen a KRESZ szabályokra hivatkoznak, miszerint a néhány perces megállás nem számít várakozásnak. Ezzel szemben az önkormányzati rendelet szerint a fizető parkolóba való beállás nem megállásnak, vagy várakozásnak minősül, hanem parkoló használatnak. Ez alól nem ad mentességet az sem, ha a tűző napon a gyereket a kocsiban hagyják, vagy lehajtott ablakkal várakoznak. A rendelet öt perces türelmi időt ad arra, hogy az autósok megváltsák a parkolójegyet. Amennyiben ezt parkolójeggyel bizonyítják, úgy nem kell pótdíjat fizetni. Ez azonban nem azt jelenti, hogy az ellenőrnek ott kell várni minden autónál öt percig. Ők az aktuális állapotot nézik és döntik el, hogy kell-e pótdíjat kiszabni. Természetesen, ha valaki éppen jegyet vásárol az automatánál, megvárják, hogy melyik gépjárműhöz tér vissza.  Erre számos példa volt az elmúlt hetekben is.

Ez is érdekelhet...

Elismeréseket adtak át a Rendőrség Napja alkalmából

A Rendőrség Napja alkalmából adott át elismeréseket dr.