Több mint 428 milliós támogatást kap a város a megemelkedett energiaköltség miatt

Több mint 428 milliós támogatást kap a város a megemelkedett energiaköltség miatt

- Kategória: Hírek, Közélet

Több mint 428 millió forintos kormányzati támogatást kap Mosonmagyaróvár a megemelkedett energiaköltségekhez. Erről hétfőn adott ki közleményt a Miniszterelnökség.

Több település is támogatást kap a megemelkedett energiaköltségekhez. Ezt közölte a Miniszterelnökség. A közleményükben hangsúlyozták: a háború és a brüsszeli szankciók következményeként az energiaárak sokszorosára emelkedtek. A kormány célja, hogy ebben a helyzetben is a legfontosabb közszolgáltatások működése fennmaradhasson, ezért a korábbi tízezer lakos alatti településeknek adott kormányzati támogatás után most a tízezer lakos feletti városok és fővárosi kerületek energiaár-emelkedés miatti támogatásáról döntöttek mintegy 44 milliárd forint értékben.

Hozzátették: a települések anyagi helyzete, energiabeszerzési szerződéseik, alapvető intézményeik fűtési, világítási rendszere jelentősen eltérő. A támogatásért cserébe mindenkitől takarékosságot kérnek, ezért az érintett önkormányzatok tervet készítettek a lehetséges energiamegtakarítási lehetőségekről.

Összesen 138 városi és 17 kerületi önkormányzat részére csaknem 44 milliárd forint támogatásról döntött a kormány. Ennek értelmében Mosonmagyaróvár több mint 428 millió forintos támogatásban részesül.

Ez is érdekelhet...

Szabó Miklóst választották polgármesternek

A vasárnapi önkormányzati választáson a polgármesterjelöltek közül Szabó