Településfejlesztési koncepción dolgoznak

Településfejlesztési koncepción dolgoznak

- Kategória: Közélet

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata részt vesz a Belügyminisztérium által kiírt „Fenntartható településfejlesztés a kis- és középvárosokban – Integrált Településfejlesztési Stratégiák kidolgozása” projektben. Ennek lényege, hogy a Belügyminisztérium, az általa kiválasztott tervezőkkel elkészítteti az Integrált Településfejlesztési Stratégiát.

Ezzel együtt elkészül az új településfejlesztési koncepció is. A településfejlesztési koncepció hosszú távú (2030) átfogó terv, a stratégia középtávú (2014-2020) program a koncepcióban megfogalmazott célok végrehajtására.

A koncepció és a stratégia kidolgozása a település minden szegmensére kiterjedő adatszolgáltatás, KSH adatok, korábbi koncepciók, a város által meghatározott célok alapján történik. Ez természetesen nem csak a városról szól. Mint kistérségi központ a településekkel, a megyével maximális összhangba kell hozni távlati terveket, közösen kell kidolgozni a végrehajtás módozatait. A 2015. szeptemberig tartó folyamat végén – a Belügyminisztériumi jóváhagyást követően – Mosonmagyaróvár Város Képviselő-testülete dönt az elfogadásról.

A fenti célok érdekében munkacsoportokat hoztak létre az egyeztetés érdekében a Városházán. E munkacsoportok február elején kezdtek el tevékenykedni.

Az irányító csoport dr. Iváncsics János alpolgármester vezetésével alakult meg, s Fehérné Bodó Mariann jegyző és Kitley Tibor városi főépítész, egyben a projekt városi koordinátora részvételével. A belső munkacsoport a hivatal érintett osztályvezetőiből áll. A külső munkacsoportba a városi és kistérségi gazdasági, társadalmi és civil szféra prominens személyiségeit hívták meg.

A munka végére elkészülő dokumentumban reálisan megvalósuló fejlesztések találhatóak majd – hangoztatták a terv készítői a munkacsoportok első tanácskozásán február 4-én.

2015/3

Ez is érdekelhet...

Csökkent a balesetek száma – A rendőrök továbbra is kiemelten figyelnek a szabályszegőkre

Kevesebb közlekedési baleset történt az első félévben, mint