Tavalyi áron kínálják a fenyőket

Tavalyi áron kínálják a fenyőket

- Kategória: Közélet

Noha még közel három hét van hátra Karácsonyig, a fenyőfa kereskedők már december elején felkészültek a várható dömpingre. A kínálat idén is hasonló, mint az elmúlt években, akárcsak a fenyő ára. A portálunk által megkérdezett mosonmagyaróvári árusok nem emelték a tarifát tavalyhoz képest.

Bíznak abban, hogy a koronavírus-járvány nem befolyásolja a vásárlási kedvet és zavartalanul folyhat az árusítás is. – erről számoltak be a Mosonvármegye által megkérdezett fenyőárusok Mosonmagyaróváron. A fák árusítása a napokban kezdődött. Az eddigi tapasztalatok szerint a tavalyi évhez hasonlóan idén is a nordmann fenyő iránti a legnagyobb kereslet. Az árak kis eltéréssel szinte mindenhol hasonlóak a városban.

A kétméteres nordmann fenyő 15 ezer forint, ugyanekkora ezüstfenyő 9 ezer, míg a hagyományos lucból 6 ezerbe kerül egy ekkora fa. – sorolja a Vas-megyei Kozó Péter őstermelő, aki a Flesch Központ előtt kínálja a fenyőket. Hozzátette: kevesebben ugyan, de keresik a földlabdás fákat is. Ebből a nordmann 11 ezer, az ezüst 8500 forintba kerül. Hozzátette: az áraik hasonlóak a tavalyihoz. Mint ahogy a kereslet is az elmúlt évivel megegyező, legtöbben a nordmann fenyőt keresik.

Hasonló tapasztalatokról számolt be portálunknak Lobitz Ákos, a mosonmagyaróvári Dzsungelország Kft. ügyvezetője. Mint mondta: csupán néhány napja kezdték meg a fenyők árusítását, egyelőre hasonló a kereslet, mint az elmúlt évben. Árat ők sem emeltek idén. Náluk kizárólag import nordmann fenyő kapható, amit Dániából szereznek be.

Az ügyvezető mint mondta: az import fenyő minősége teljesen más, mint a hazai- ezt a vásárlók visszajelzései is bizonyítják -, ezért is szerzik be már tizenöt éve ugyanattól a termelőtől a fákat. Az ezüstfenyőt is külföldről, Németországból szerzik be. A hagyományos lucfenyő viszont hazai termesztés. Náluk az első osztályú nordmann fenyő métere 8 ezer forint – az ennél magasabb prémium minőségé 8.500 -, az ezüst fenyő 5 ezer, míg a lucfenyő 4 ezer forint. A tapasztalatok szerint a két méter feletti nordmann fenyő a legkeresettebb. Lobitz Ákos hozzátette: évről évre egyre többen élnek az ingyenes házhoz szállítás lehetőségével is.

Ez is érdekelhet...

Újabb több milliós támogatás a mentőállomásnak

Mintegy 4,5 millió forintnyi összegben támogatta két helyi