Látni és látszani – A láthatóság fontosságára figyelmeztettek

Látni és látszani – A láthatóság fontosságára figyelmeztettek

- Kategória: Hírek

A balesetmentes közlekedésre és a láthatóság kiemelt fontosságára hívták fel a figyelmet a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársai a helyi baleset-megelőzési bizottsággal közösen a napokban tartott „Látni és látszani” elnevezésű közlekedésbiztonsági kampány keretében.

Az akció során a rendőrök a prevenciós ellenőrzéseket tartottak Mosonmagyaróváron és környékén, főként a délutáni és esti órákban, mivel a láthatóság ebben az időszakban a legfontosabb. Sajnos több olyan közlekedési baleset történt az elmúlt időszakban, amik bekövetkezéséhez nagymértékben hozzájárult a megfelelő láthatóság hiánya. – hangsúlyozta portálunknak  Zwickl Krisztián, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság balesetmegelőzési főelőadója. Az elmúlt napokban is két ilyen biciklis elütés volt a városban.
Zwickl Krisztián
kiemelte: ezen balesetek is jól mutatják, mennyire fontos a megfelelő láthatóság, főként az őszi-téli időszakban, amikor korábban sötétedik és az időjárási viszonyok miatt sokszor rendkívül rosszak a látási viszonyok. A mostani kampány során éppen ezért is hívták fel ennek fontosságára a biciklisek, gyalogosok figyelmét.
A hiányos felszereltségű kerékpárok esetében az ellenőrzések során nem a büntetés volt a cél, hanem a hiányok pótlása. Így például lámpa szettel, küllőprizmával, láthatósági mellénnyel és egyéb hasznos eszközökkel látták el a bicikliseket és gyalogosokat is.

Ez is érdekelhet...

Állami elismerések a nemzeti ünnep alkalmából

A nemzeti ünnep alkalmából többen is kaptak rangos