Tanévkezdő közösségépítő tábor a Piarista-gimnáziumban

Tanévkezdő közösségépítő tábor a Piarista-gimnáziumban

- Kategória: Közélet

A három napos táborra tanár, diák egyaránt nagy izgalommal készült a mosonmagyaróvári Piarista-iskolában. Mindenki nagyon várta már, hogy találkozzanak, megismerhessék egymást, hiszen az osztályokba több, eddig más intézményben tanuló diák is érkezett. Tulajdonképpen ennek a tábornak ez is a fő célja, hogy összekovácsolja az osztályokban együtt tanuló diákokat.

Az első nap Czeglédi Zsolt piarista atya tartott foglalkozást a gyerekeknek, melyen többek között szó volt a piarista értékrendről és a rendalapító Kalazanci Szent József munkásságáról. Így a más intézményből érkezett gyerekek betekintést nyerhettek az iskola lelkiségébe, megismerkedhettek az intézmény egyházi jellegéből adódó keresztény értékrenddel, a már korábban is intézményben tanuló diákok pedig feleleveníthették eddigi ismereteiket. Ezt követően a Serény Magyarok népzenekar tartott egy szórakoztató moldvai táncházat, melynek keretében sok, érdekességeket hallhattak, játszhattak is, és természetesen nagyon sokat táncoltak. A második nap délelőttjén kenutúrát szerveztek a Gazfűi-Duna-ágon. Ezt követően a Kalazancius Mozgalom tagjai látogatták meg a tábor lakóit, hogy kis- és nagycsoportos beszélgetések, játékos foglalkozások formájában megismertessék a diákok a mozgalmat. Késő délután aztán Dunaszigeten Lupus atya szentmiséjén vett részt a csapat, este pedig a nap zárásaként közösségépítő játékok voltak. Az utolsó napon egy közös reggeli és összepakolás után kerékpárral elindultak haza.

Az együtt töltött három nap nagyon jó hangulatban zajlott. A közös programok nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy megkönnyítsék ennek a kialakulóban lévő közösségnek az iskolakezdés nehézségeit, egy új életszakasz kihívásaival való szembenézés félelmeit, és biztosan segített abban is, hogy idővel összetartó, egymást segítő közösséggé váljanak.

Ez is érdekelhet...

Húsvétkor is figyeltek a közlekedési szabályok betartására

Fokozott közlekedési  ellenőrzést tartottak a rendőrök a húsvéti