Szeretetcsomagok Kárpátaljára

Szeretetcsomagok Kárpátaljára

- Kategória: Közélet

Még októberben, Beregszászon fogant meg a gondolat, hogy karácsonyra összefogással adományt szállítanak Mosonmagyaróvárról Beregszászra, érezve a tapinthatóan rosszabbodó helyzetet Kárpátalján.

Akkor dr. Nagy István országgyűlési képviselő, államtitkár a Bethlen Gábor Magyar Tannyelvű Gimnáziumban adott át pénzjutalmakat.

A gondolatot tett követte, s a mosonmagyaróvári reformátusok a soproniakkal karöltve fogtak adománygyűjtésbe, amelyhez a mosonmagyaróvári Fidesz szervezet is csatlakozott. Míg az előbbiek elsősorban ruhákat, meleg holmikat gyűjtöttek, az utóbbi tartós élelmiszercsomagokat állított össze.

Wurst Erzsébetnek, a bécsi Kaláka Club elnökének segítségével az adományok könyvcsomagokkal is kiegészültek, a Fővárosi Könyvtár (Bécs) magyar anyagából, valamint az Ausztriai Magyarok Központi Szövetsége gyűjtéséből kapott a beregszászi főiskola könyvtára néhány tucat jó minőségű, értékes könyvet.

A szállítmányt végül advent utolsó vasárnapján dr. Nagy István juttatta célba, s adta át Nagy Bélának a Kárpátaljai Református Egyházkerület főgondnokának, a Zsinat világi elnökének. A zökkenőmentes határátlépésben Bozsik Béla konzul, a beregszászi konzulátus munkatársa segített. Elkísérte a szállítmányt Blázsik József és Lőrincz Ernő, Nagy István két munkatársa is.

Mint ahogyan telefonon Nagy Béla beszámolt december 24-én, a segélyt a református egyház segítségével előző nap szétosztották a rászorulók között.

Böröndi

2015/1

Ez is érdekelhet...

Húsvétkor is figyeltek a közlekedési szabályok betartására

Fokozott közlekedési  ellenőrzést tartottak a rendőrök a húsvéti