Rendel már a körzet fogorvosa

Rendel már a körzet fogorvosa

- Kategória: Közélet

Április eleje óta fogadja a betegeket a 4. számú körzet fogorvosa a Kühne-gyárnál lévő rendelőben. Dr. Varga András Bács-Kiskun Megyéből érkezett Mosonmagyaróvárra.

Portálunkon a közelmúltban számoltunk be arról, hogy az alacsony finanszírozás és sok kötelezettség miatt nehézen talál fogorvosokat az önkormányzat az alapellátásban megüresedő körzetekbe. Az egyik körzetbe jelenleg is várják a doktorok jelentkezését. Többszöri pályázati kiírást követően nemrég sikerült betölteni a 4. számú körzetet. Dr. Varga András fogorvos Bács-Kiskun megyéből érkezett Mosonmagyaróvárra.

A fogorvosnak számos kihívás és nehézség után a napokban sikerült megkezdenie a rendelést. Dr. Varga András fogszakorvos, címzetes főorvos 1982-ben szerzett diplomát a Szegedi Orvostudományi Egyetem fogorvosi szakán, azóta dolgozik a szakmában. Harminc éven át ugyanabban a rendelőben fogadta a betegeket Bácsalmáson, húsz éve pedig már Kiskőrösön is rendelt. A Magyar Orvosi Kamara megalakulása óta folyamatosan tölt be különféle tisztségeket, jelenleg a fogorvosi tagozat elnökségi tagja. Dr. Varga András azt vallja: több mint három évtizedes fogorvosi tevékenysége során mindig egyformán fontosnak és hobbinak tartotta betegei fogászati ellátását: a fogmegtartó beavatkozásokat, a korszerű fogpótlások kivitelezését, a gyermekfogászatban a fogszuvasodás megelőzését, illetve általában a prevenciót. Munkája sikerének koronája, amikor betegei arcán búcsúzóul elégedett, szép mosolyt lát.

DSC_4671

Áprilistól a Kühne-gyárnál lévő rendelőben fogadja pácienseit. A 4. számú fogorvosi körzetbe több mint 4 ezer ember tartozik. Az ellátás szükségességét bizonyítja, hogy a rendelő megnyitásának első napján fél tucatnyian keresték fel panaszaikkal a doktort. Éppen ezért dr. Varga András arra kéri a betegeket, a várakozás elkerülése érdekében előzetesen jelentkezzenek be telefonon. A körzet ellátása mellett a fogorvos vállalta az iskolafogászatot, hozzá tartoznak a Bóbita-óvodába és a Móra-iskolába járó gyermekek is. Az iskolafogászat keddenként zajlik, ezen kívül hétköznapokon reggel fél 8-tól délután 1 óráig, csütörtökön pedig fél 4-ig fogadja a doktor a pácienseket. Ezen kívül a hét két napján magánrendelésen is várják a betegeket.

DSC_4675

Fontos, hogy a rendelő a Kühne-gyár portáján keresztül érhető el. Bejelentkezni és érdeklődni a 30/641-9144-es telefonszámon lehet.

Ez is érdekelhet...

Húsvétkor is figyeltek a közlekedési szabályok betartására

Fokozott közlekedési  ellenőrzést tartottak a rendőrök a húsvéti