Agrárhallgatók versengtek

Agrárhallgatók versengtek

- Kategória: Hírek

A harmincharmadik Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) agrártudományi szekciójának adott otthont az elmúlt napokban a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara.

A több mint hatvan éves múltra visszatekintő OTDK az ország legnagyobb tudományos rendezvénye, ami lehetőséget biztosít a tehetséges alkotó fiatalok bemutatkozására. A rangos tudományos versenynek ezt megelőzően 1969-ben és 1989-ban adott otthont a mosonmagyaróvári egyetemi kar. – tudtuk meg dr. Kovács Attila oktatási dékán-helyettestől. Elmondta: a rangos eseményen húsz hazai agrár felsőoktatási intézmény háromszáztíz hallgatója vett részt. Rajtuk kívül a százhúsz tagú zsűri és további hatvan felkészítő tanár töltött el három napot Mosonmagyaróváron.

DSC_4754 DSC_4753
Dr. Kovács Attila hozzátette: az OTKD célja, hogy ösztönözze a hallgatói tudományos és művészeti diákköri tevékenységet, támogassa a tehetséges hallgatókat és mestereiket. Adjon segítséget a kutatómunkában való továbblépéshez és a pályakezdéshez, ösztönözze a doktori képzésre történő jelentkezést. Az OTDK tagozati ülésein a fiatalok bemutathatták pályamunkáikat, amelyet a szakmai zsűri értékelt.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az